Posle takmičenja po grupama u konkurenciji za titulu klupskog prvaka Evrope ostalo je 16 najboljih timova, od kojih će čak tri ispasti već na prvoj prepreci u nokaut fazi, jer je nekadašnji nemački as Karl- Hajnc Ridle na jučerašnjem žrebu u Nionu u osmini finala sastavio Barselonu i Mančester siti, Čelsi i Pariz Sen Žermen, Borusiju Dortmund i Juventus.

Dva od tri ova velika derbija gledali smo i prošle sezone. Barsa i “građani” ponovo će jedni na druge u “top 16”, a iz prethodnog dvoboja kao pobednik je izašla katalonska ekipa, bolja u oba meča (2:1, 2:0). Najviše zahvaljujući dvostrukim strelcima Lionelu Mesiju i Daniju Alvesu, odnosno, u revanšu, isključenom Sitijevom štoperu Martinu Demikelisu. U međuvremenu se div s Kamp Noa silno pojačao, najviše novca potrošivši na rasnog strelca Luisa Suareza, dok engleski šampion najveću muku muči s povređenim špicevima (Serhio Aguero, Edin Džeko, Stevan Jovetić). Žoze Murinjo i Loran Blan su ovog proleća ukrstili “koplja” u četvrtfinalu, a sledećeg će rundu pre. Prvom je taj dvomeč ostao u lepšem sećanju, pošto je njegov Čelsi slavio u gostima (3:1), a onda u uzbudljivom revanšu s PSŽ otišao dalje pogotkom Demba Be (2:0). U reprizi finala 1997. godine videćemo najbolju ekipu Italije i, samo u šampionatu Nemačke, posrnule “milionere”. Onaj koji je juče mešao kuglice pre 17 leta “presudio” je Staroj dami s dva “hica u metu” na Olimpijskom stadionu u Minhenu (3:1), a fantastičan gol petom Alesandra Del Pjera bio je samo poslednji trzaj tima iz Torina. Ovog puta Italijani vape za rezultatskim iskorakom u Evropi, dok je pulenima Jirgena Klopa očajnički potrebno da se uspehom u LŠ iskupe za silne grehe u Bundesligi.

Moćni Real Madrid ne bi trebalo da ima problema s Šalkeom, kao što nije ni u minulom izdanju Lige šampiona. Četvrtfinale je “kaparisano” i za prejaki Bajern, kojem je žreb namenio Šahtjor. Drugog nemačkog predstavnika, Bajer iz Leverkuzena očekuje daleko teži posao u dvomeču s poslednjim finalistom Atletikom iz Madrida, dok su Arsenal i Porto blagi favoriti protiv Monaka, odnosno Bazela.

Prve utakmice igraju se 17/18. i 24/25. februara, a revanši 10/11. i 17/18. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari