Duelima u grupama A, B, C i D večeras će startovati nova sezona u fudbalskoj Ligi šampiona u kojoj sve 32 ekipe sanjaju san da se nakon dugog puta mogu naći u velikom finalu u Berlinu. Titulu u elitnom takmičenju brani Real Madrid, koji će uz gradskog rivala Atletiko, Barselonu, londonske klubove Čelsi i Arsenal, odnosno minhenski Bajern i PSŽ i ove godine sloviti za najvećeg favorita za „ušati pehar“.


Najzanimljiviji susret prvog dana svakako će biti okršaj Borusije Dortmund i Arsenala. „Milioneri“ sa srpskim igračima Milošem Jojićem i Nevenom Subotićem žele da se još jednom dokažu na međunarodnoj sceni, ali taj plan ima i četa Arsena Vengera sa velikim brojem iskusnih igrača. Zato će međusobni duel pokazati odnos snaga u grupi D u kojoj se dvojcu daje prednost u odnosu na Galatasaraj i Anderleht, koji će u špicu imati Aleksandra Mitrovića. Ponovo pojačan šampion Real Madrid u odbranu titule kreće protiv uvek nezgodnog Bazela, dok će zanimljiv biti i okršaj ambicioznog Liverpula Lazara Markovića i bugarskog Ludogoreca, koji je jedini debitant u elitnom takmičenju. U najjače evropsko takmičenje vraća se i Malme, koji je igrao davno, dok se nije nadmetalo po ovom formatu, a prvi meč odigraće na gostovanju Juventusu.

Kada je u pitanju sam format, nije bilo većih promena, već samo kozmetičkog doterivanja. Tako se javne opomene „brišu“ posle četvrtfinala pa se ne može desiti da neki igrač propusti borbu za titulu, izuzev ako ne bude pregrub u polufinalu. Novina je i da će svi učesnici morati da poštuju finansijski fer-plej, a sudije će koristiti sprej za obeležavanje kod slobodnih udaraca, kao na Mundijalu u Brazilu.

Osim pomenutih Jojića i Subotića (Borusija Dortmund), Mitrovića (Anderleht) i Markovića (Liverpul), Srbiju će u ovogodišnjoj Ligi šampiona predstavljati i Branislav Ivanović i Nemanja Matić (Čelsi), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), dok Matija Nastasić nije registrovan, Adem Ljajić (Roma), Zoran Tošić (CSKA), Luka Milivojević (Olimpijakos), Milan Rodić (Zenit), te Filip Mladenović i Nemanja Tubić (BATE Borisov).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari