Policijska uprava Novi Pazar u utorak je uputila zahtev kolegama u Užicu da uzmu izjavu od igrača FK Novi Pazar Darka Udovičića o incidentu koji se, minulog ponedeljka, dogodio u svlačionici novopazarskog superligaša. Do juče popodne takva izjava nije stigla jer „policija u Užicu još nije pronašla Udovičića“. U PU Novi Pazar ističu da intenzivno rade „na utvrđivanju identiteta lica koja su bila u svlačionici“ i da će do kraja rasvetliti incident koji se dogodio i nije. Policija je razgovarala sa članovima uprave kluba, a biće pozvani i igrači da daju izjave.

Nezvanično se saznaje da svi sa kojima je policija razgivarala da negiraju događaj. Da se nešto događa u svlačionici FK Novi Pazar školskog policajca, osnovne škole koja se nalazi preko puta stadiona, obavestio je jedan građanin, a ovaj svoje kolege. Policija je odmah izašla na lice mesta i od prisutnih uzela izjave. Kako je medijima rekla porparolka PU Novi Pazar Bedrija Mujović „fudbaleri i prisutni građani rekli su da se ništa nije dogodilo na stadionu. Nakon toga sačinjen je zapisnik koji je predat javnom tužiocu“.

Iako, „niko ništa nije video, niti se bilo šta dogodilo“, FK Novi Pazar je izdao saopštenje u kojem je oštro osudio i ogradio se od postupka grupe ljudi.

„Smatramo da je time narušen integritet kluba. Nedopsutivo je da se ovakve stvari dešavaju i da navijači ulaze u prostorije kluba kako bi razgovarali sa igračima“ – navodi se u saopštenju i dodaje da je uprava ovog superligaša „na hitnom zasedanju donela jednoglasan zakljućak da postoje veliki propusti i donela niz mera koje bi poboljšpale organizaciju i funkcionisanje kolektiva, čime bi se sprečilo dešavanje ovakvih stvari u budućnosti“. U ovom obraćanju javnosti uprava FK Novi Pazar je ocenila da „u ovakvim slučajevima svoj sud treba da daju nadležni državni organi“ ali i da „takozvani navijači nisu prijatelji kluba i grada kao ni 95% onih koji dolaze na Gradski stadion da bi gledali fudbal. Oni ne predstavljaju Novi Pazar i ne zaslužuju da se o njima govori. Naš klub je zbog takvih pretrpeo veliku finansijsku i materijalnu štetu, koja se meri milionima dinara“.

Viđeno – neviđeni incident se dogodio nakon superligaške utakmice, koju je su Novopazarci izgubili od beogradskog Rada 1:0. Na toj utakmici Udovičić je u 83.minutu promašio penal.

Sasvim je sigurno da je Udovičić istog dana napustio Novi Pazar, ali se i dalje spekuliše da li je raskinuo angažman  sa FK. Prve izjave ovog fudbalera kojeg su „navijači“ okrivili za promašeni jedanaesterac, pojavile su se juče u nekim medijima. Rekao je da ga je jedan od navijača da li je „namestio utakmicu i namerno promašio penal“, a drugi je repetirao pištolj metar i po od glave da li je namestio utakmicu sa nekim iz uprave kluba. Udovičić je dematovao svaku priču o nameštanju utakmice i tvrdi da mu nije bezbedno da se vrati u ovaj grad.

– Najbolje je da se prijateljski rastanem sa upravom, da nađemo zajednički jezik ovih dana i da postanem slobodan igrač – rekao je ovaj igrač koji je prošlog leta stigao u Novi Pazar iz FK „Napredak“.

U Novom Pazaru na delu je velika zavera ćutanja. Na policiji je da detaljno razjasni ovaj događaj.
                                                                                  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari