Peta sreća. U Vojvodini se nadaju da će protiv Partizana naplatiti sva dosadašnja izgubljena finala Kupa i doneti u Novi Sad prvi fudbalski trofej još od šampionskog pehara iz sezone 1988/89.


– Ova generacija nije opterećena istorijom i neuspesima u ranijim finalima. Ali, istina je da je Vojvodina željna trofeja. Samo na to smo skoncentrisani – objašnjava Zoran Milinković, trener formalnog domaćina završnih sat i po borbe za više prestižno nego važno znamenje, čija je ekipa prošle sezone došla „glave“ crno-belima u polufinalu, a ove mu dva puta uzela „skalp“ u prvenstvu.

– To je iza nas. Svaka nova utakmica je novi izazov i priča za sebe. Protiv tako velikog protivnika kakav je Partizan prošlost nema nikakav značaj. Ne gradimo svoj optimizam na rezultatima u tri poslednja meča s crno-belima – tvrdi Milinković, a isto razmišlja i mladi vezista Slobodan Medojević.

– Očekujem bitno drugačiji meč od prošlih. Moramo mirni i opušteni ući u njega i dati makar 50 odsto više nego do sada protiv Partizana. To je jedini način da se savlada tako snažan rival. Uložićemo krajnje napore, pa neka pobedi bolji – kaže talentovani vezista Novosađana.

Svi kompletni

Obe ekipe u večerašnji susret ulaze kompletnih redova. Nominalni domaćin Vojvodina nema problema sa povređenim i suspendovanim igračima, dok u Partizanu ne računaju samo na ozleđenog Kizita, što i nije naročit hendikep imajući u vidu njegovu sitnu minutažu ove sezone.

„Lalama“ jače premije

Fudbalerima Vojvodine više se isplati osvajanje Kupa. Predsednik novosadskog kluba Ratko Butorović javno im je obećao (po) 15.000 evra za trofej, što je 5.000 evra više od premija crno-belima. U Humskoj nisu obelodanili visinu nagrade za pomenuti pehar, osim što je kapiten Krstajić rekao da nije menjana u odnosu na prošle sezone, što znači da bi sa saigračima mogao zaraditi (po) 10.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari