Za Nemanju Matića, jednu od ključnih poluga Čelsijevog veznog reda, jednog od najboljih kvaritelja protivničke igre na svetu u ovom trenutku i, posle ispravljanja grube greške prethodnog selektora Siniše Mihajlovića, jednog od neprikosnovenih startera u najjačoj jedanaestorki reprezentacije Srbije, nema dileme oko toga ko ima veće šanse za pobedu u sutrašnjem duelu „orlova“ i Jermenije, u Jerevanu, u drugom kolu kvalifikacija za šampionat Evrope 2016.


– Mislim da smo u svakoj liniji tima i na svakoj poziciji dovoljno kvalitetniji od domaćina. Tako bih pričao i da Jermeni mogu da računaju na par važnih, a povređenih igrača. Još ako se dobro spremimo, a verujem da hoćemo, onda bi trebalo pobedom da zagazimo u kvalifikacije – smatra korpulentni igrač sredine terena, velikog radijusa kretanja, savršenog pasa i opasnog šuta.

Optimizam, međutim, ne isključuje respekt prema Jermenima, koji su u vreme dok je Srbija remizirala s Francuskom u prijateljskom meču prošlog meseca, tesno poraženi od favorizovane Danske (1:2) u svojoj prvoj bici za bodove.

– Gledao sam tu utakmicu i video koliko su namučili Dance. Napravili su im baš dosta problema u organizaciji igre, ne dozvoljavajući im da priđu golu, pa su ovi čekali šansu iz kontranapada. Ne zanosim se da će nama biti lakše, ali kao što rekoh verujem u dobre vesti s našeg prvog gostovanja – ponavlja Matić.

U postavi sadašnjeg selektora Dika Advokata samo su šestorica aktera remija bez golova sa istom reprezentacijom u proćerdanim kvalifikacijama za EURO 2008, ali ostalima su poznata ta i druge katastrofe u mečevima s takozvanim malim selekcijama.

– Ne gledamo u prošlost, nego samo ispred nas. Verujem da ova generacija neće sebi dozvoliti takve kikseve. Zato što je čine momci koji nastupaju u vrhunskim klubovima, imaju dosta velikih mečeva u nogama i znaju da igraju na rezultat. Mečevi s Jermenijom i Albanijom bi to trebalo da potvrde – predviđa Matić, koji je posle jutarnjeg treninga u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi s kolegama otputovao u bivšu sovjetsku republiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari