Fudbaleri Crvene zvezde su trenirali juče u večernjim časovima na pomoćnom terenu Marakane, a trener Miodrag Božović i igrači, deluju nekako rasterećenije pred revanš u Kazahstanu sa Kairatom, nego uoči ovosezonske katastrofalne premijere na Marakani. Kairat je slavio u Beogradu sa 2:0 i zasluženo stekao veliku prednost pred uzvrtani meč, prekosutra u Almatiju na Centralnom stadionu. Zvezdin protivnik je napravio sjajnu uvertiru pred revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pobedivši kao gost u nacionalnom šampionatu Šahtjor iz Karagandija sa 5:0, i to sa kombinovanim timom.

Božović će se danas u 13 časova obratiti predstavnicima medija pred dug put u Kazahstan, ali već sada poručuje da crveno-beli putuju bez bele zastave. Naravno, Kairat ima veliku, po mnogima i nedostižnu, prednost, ali u našem najtrofejnijem klubu, ipak, veruju da će u Almatiju biti sasvim drukčije nego u Beogradu, uz mnogo bolje izdanje bivšeg prvaka Evrope i sveta. Crvena zvezda je poslednjih godina nažalost na margini evropskog klupskog fudbala, a posle jednogodišnje suspenzije, loš početak na startu kvalifikacija za Ligu Evrope je dodatno razočarao ionako nezadovoljne navijače.

– Verujem da u Kazahstanu možemo da pobedimo, iako je Kairat pokazao da je veoma kvalitetan protivnik. Onako slaba partija, uz nekoliko pehova koji su nas pratili, sigurno se neće ponoviti. U revanšu ćemo sigurno biti bolji i još ništa nije izgubljeno – rekao je napadač Zvezde Petar Orlandić, koji se u prvom meču dosta trudio, ali nije predstavljao gotovo nikakvu pretnju za Kairat.

Tehničko sletanje u Bakuu

Ekspedicija crveno-belih za Kazahstan kreće sutra čarter letom iz Beograda, a kako nijedan avion kompanije „Er Srbija“ ne može „da dobaci“ do Almatija, moraće da dođe do tzv. tehničkog sletanja u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu zbog dotoka goriva. Za sada, još uvek se ne zna tačno kada će ekipa Crvene zvezde stići u Almati, ali dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima u sredu po lokalnom, a utakmica je na programu u četvrtak u 16 časova po srednjoevropskom vremenu, s tim što je vremenska razlika u odnosu na Kazahstan četiri sata.

Ibanjez sa crveno-belima

Argentinac Luis Ibanjez se priključio ekipi Crvene zvezde, i danas bi kao novajlija trebalo da bude predstavljen na Marakani. On će na mestu levog beka biti konkurent iskusnom Dušanu Anđelkoviću. Došao je kao slobodan igrač, a njegova godišnja plata biće oko 240.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari