Crvena zvezda, ipak, ima strategiju, a po rečima v. d. generalnog sekretara Zvezdana Terzića, u našem najtrofejnijem klubu nije baš sve tako crno kao što mnogima izgleda. Terzić je veliki optimista i veruje da crveno-beli mogu da izađu na kraj sa mnogobrojnim problemima, pa i da za nekoliko godina budu učesnici grupne faze Lige šampiona.

Međutim, zanimljivo je da je i donedavno predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić, neposredno uoči povlačenja, odnosno 30. maja, objavio veoma obimnu klupsku strategiju koja se odnosi praktično na sve segmente, od finansijske konsolidacije i stabilizacije, jačanja prvog tima, a među prioritetima je posebno bila istaknuta omladinska škola. U tom dokumentu, koji se sada nalazi kod bivšeg generalnog sekretara Miodraga Zečevića, postoje i poglavlja o odnosima sa navijačima, medijima, državnim institucijama, ali i Fudbalskim savezom Srbije, Svetskom i Evropskom fudbalskom federacijom.

– Naša strategija je koncizna i nije tako obimna. Međutim, ubeđen sam da smo na dobrom putu da postepeno rešimo brojne poteškoće koje već dugo opterećuju normalno funkcionisanje kluba. Ona je zasad samo za internu upotrebu – kazao je za Danas Terzić.

U svojoj kancelariji na Marakani Terzić se juče oko podne sastao sa v. d. predsednika kluba Svetozarom Mijailovićem, od koga smo saznali da pripreme za predsedničke izbore u Crvenoj zvezdi, zakazane za 10. decembar, teku po planu. Po rečima Mijailovića, ovaj put pravo glasa imaće oko 4.500 članova koji redovno plaćaju godišnju članarinu. Dakle, glasača će biti duplo manje nego na prethodnim izborima organizovanim 2012, kada su kao jedini kandidati pobedili Vladan Lukić i Dragan Džajić. Ko će biti njihov naslednik i dalje se još ni ne naslućuje.

Uprkos lošoj igri protiv Donjeg Srema, Crvena zvezda je golom slovenačkog reprezentativca Nejca Pečnika iz penala došla do vredna tri boda, koja dobijaju dodatno na značaju posle prvog prvenstvenog poraza najvećeg rivala Partizana. Ove nedelje fudbalere Zvezde očekuje dvomeč protiv gradskog rivala Rada. Oba susreta će biti odigrana na neutralnom terenu, na stadionu Obilića na Vračaru, sutra u okviru osmine finala Kupa Srbije, a za vikend u šampionatu.

Crvene zvezda – Udineze u Beogradu 15. oktobra

Narednu pauzu u prvenstvu Crvena zvezda će iskoristiti za odigravanje prijateljskog meča sa italijanskim prvoligašem Udinezeom. Zvezdan Terzić je saopštio da će utakmica biti odigrana 15. novembra na našem najvećem stadionu, sa početkom u 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari