Fudbaleri Crvene zvezde ostali su usamljeni na čelu tabele i posle 8. kola domaćeg prvenstva, pa će s optimizmom dočekati reprezentativnu pauzu u kalendaru a potom i “večiti derbi” 12. septembra. Mučili su se izabranici Miodraga Božovića u Lučanima protiv Mladosti, ali su sa tri gola, doduše tek kada su ostali sa igračem više na terenu, ubedljivo došli do sva tri boda – 0:3 (0:0).

           

Crveno-beli su imali inicijativu u prvom poluvremenu, Vieira se našao u nekoliko izglednih prilika, ali se na odmor otišlo bez promene na semaforu, uz nešto slabije osvetljenje jer jedan novopostavljeni reflektor nije radio neko vreme. Ključni trenutak odigrao se u 63. minutu i to posle odlične prilike za Mladost. Imala je Zvezda slobodan udarac sa dubine terena, Katai je ubacio loptu do koje je u šesnaestercu pokušao da dođe Jovanović, ali ga je povlačenjem za dres oborio Živanović. Sudija Obradović je bez razmišljanja pokazao na belu tačku sa koje je bio precizan Donald, ali i (ne)opravdano poslao domaćeg fudbalera u svlačionicu.

            Brojčanu nadmoć Zvezda je krunisala več u 73. minutu kada je posle kornera Vukašin Jovanović bio najprisebniji i povisio na 2:0. Nije se dugo čekalo na nov pogodak, ali je onaj u 85. minutu Vereda poništen zbog ofsajda. Ipak, Izraelac je do kraja uspeo da postigne prvenac za crveno-bele i to posle solo akcije dva minuta kasnije, za konačnih 3:0.

 

 

Spartak – Vojvodina 2:1 (1:0)

Makarić 5, Ilić 90 – Ivanić 58

Mladost – Crvena zvezda 0:3 (0:0)

 Donald 63(pen), Jovanović 73, Vered 87

Metalac – Čukarički 1:2 (0:0) Milovanović 90 – Boljević 49, Pjasentin 66 (pen)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari