Posle svakog poraza u večitom derbiju, u Crvenoj zvezdi na površinu isplivavaju i oni problemi koji se dugo drže pod tepihom. Međutim, ovaj put nameće se pitanje kakva je uopšte strategija aktuelnog fudbalskog prvaka i da li je uopšte ima.

Naravno, i ko će da je realizuje ako postoji, s obzirom da klubom sada rukovodi tandem iz tzv. sive zone, prvi potpredsednik Slaviša Kokeza i formalno v. d. generalnog sekretara Zvezdan Terzić, a suštinski mnogo više od toga. Zvezda je definitivno ostala bez autoriteta u fudbalskom svetu i to je veoma ozbiljan problem.

Ideja da se Draganu Džajiću ponudi mesto počasnog predsednika i Terzićevo stalno ponavljanje da „Zvezdu ne može da zamisli bez njene najveće legende“, bar za sada nije naišla na dobar prijem na drugoj strani. Džajić je večiti derbi posmatrao putem televizije na crnogorskom primorju, i kako smo saznali od njegovih bliskih prijatelja veoma je zabrinut za situaciju u Crvenoj zvezdi, ali i kompletnom srpskom fudbalu. Iako se Džajić posle povlačenja nekoliko puta sastao sa Terzićem i Kokezom, izgleda da nisu baš na istim „talasnim dužinama“.

Velika zabrinutost može da se uoči i na licu četvrte Zvezdine „zvezde“ Vladimira Petrovića Pižona, ali i mnogih drugih. Šta u takvim teškim okolnostima, praćenim dugogodišnjom katastrofalnom finansijskom situacijom i dugovima od oko 50 miliona evra za koje još niko nije odgovarao, mogu da urade Kokeza i Terzić. Verovatno mnogi misle – ama baš ništa. Ali, oni veruju da mogu i to mnogo. Za sada nema nikakvih rezultata, zaostatak u prvenstvu za vodećim Partizanom je već alarmantan, a bez Evrope povećavaju se rashodi, a prihoda niotkuda.

Terzić i pogotovo Kokeza donedavno nisu imali skoro nikakve dodirne tačke sa Zvezdom, a sada praktično odlučuju o daljoj sudbini kluba. Predsednički izbori su zakazani za 10. decembar, pa ostaje da se vidi da li na njima može da se dogodi nešto značajno, što bi moglo bitno da utiče na budućnost našeg najtrofejnijeg kluba. Dotle, poraz od Partizana trebalo bi da predstavlja preko potrebno otrežnjenje, ili će se u suprotnom nastaviti po starom, dakle stranputicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari