Zadnjeg dana prelaznog roka Partizan je dovođenjem dvojca Nikola Leković – Aleksandar Subić „zakrpio“ problematičnu poziciju levog beka, na slabo popunjenom mestu zadnjeg veznog Marku Jevtoviću dodao eks reprezentativca Srbije Alena Stevanovića, a napadačku liniju pojačao talentovanim Nemanjom Mihailovićem, ali je šampion Srbije posle velike borbe i više preokreta izvisio za pozajmicu osvajača titule omladinskog prvaka sveta Sašu Zdjelara (Olimpijakos) i umalo rekordan srpski klupski transfer fenomenalnog veziste Mirka Ivanića (Vojvodina).

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


– Zdjelar je hteo u Partizan, ali su prvo Olimpijakosovi navijači digli glas protiv toga, pa je njihov predsednik počeo da se nećka… I na kraju su Atinjani odustali od pozajmice. Sa Ivanićem nismo uspeli da ostvarimo direktan kontakt, od ljudi iz Vojvodine smo čuli da nisu ni oni došli do svog igrača, za kojeg smo bili spremni da damo lepe pare, ali nam je njegov menadžer preneo da momak ne želi taj transfer. Sporni su bili i procenti od sledeće prodaje, dinamika isplate… Na kraju nam je i iscurilo vreme za pregovore – prenosi nam hronologiju burnih događaja od ponedeljka potpredsednik crno-belih Milorad Vučelić.

Fudbalska čaršija, međutim, ima drugu verziju. Po njoj su obe priče završile krahom zbog intervencije Crvene zvezde, tačnije generalnog direktora večitog rivala u ostavci Zvezdana Terzića. Zbog njegovih bliskih veza sa predsednikom Vojvodine Zoranom Šćepanovićem, odnosno bratskih odnosa beogradskih crveno-belih sa atinskim klubom istih boja i činjenice da je pomenuti igrač u Grčku otišao iz OFK Beograda, kojim iz senke Terzić i dalje vedri i oblači.

– Ne mogu da tvrdim da nam je Zvezda pokvarila posao. Nemam prislušne uređaje da bih znao da li se ko od naših komšija čuo sa ljudima s kojima smo pregovarali i intervenisao protiv naših interesa, a ne želim da nagađam. Samo mi potpuno logično deluje opšta pretpostavka da večitom rivalu nije bilo u interesu da se Partizan pojača igračima koje su i oni hteli.

Fenerbahče „pikirao“ Živkovića i Šaponjića

Partizanovi „zlatni orlići“ Andrija Živković i Ivan Šaponjić nisu odmah posle osvajanja Mundijalita naplatili svoj talenat i igre na Novom Zelandu, ali bi mogli već ove zime. Tim povodom u Beograd ove nedelje dolazi predsednik bogatog Fenerbahčea Aziz Jildirim, čija je misija „kaparisanje“ krilnog veziste i špica za zimski prelazni rok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari