Zoran Milinković je preživeo poraz od Crvene zvezde, ali to ne znači da ga eho neuspeha u 149. večitom derbiju neće pomesti sa trenerske klupe Partizana. Šta više, uprava šampiona Srbije i pored javno ponovljene podrške čoveku pod čijom komandom je „parni valjak“ tri puta ostao bez bodova u prvih osam kola prvenstva uveliko razmišlja o njegovoj smeni i već povlači izvesne poteze u tom pravcu.

Mada mu to nije tako i direktno predočeno i nekadašnjem strategu Vojvodine, OFK Beograda, Spartaka, Voždovca, Obilića i Srema jasno je da je bliži izlaznim vratima nego ostanku. To jest da mu se narednih dana kroji sudbina u Humskoj.

U slučaju da Saša Ilić i ekipa izađu kratkih rukava iz sutrašnjeg meča prvog kola Lige grupe sa AZ Alkmarom moglo bi da se desi da iste noći ostanu bez šefa. U takvim okolnostima teško da bi Milinković dočekao da vodi susret s Radničkim, ovog vikenda. Čak ni dve vezane pobede ne bi poništile sveže uverenje klupskih čelnika da im za tim i igru odgovara neko ko nije Partizanovog kalibra.

Na dužinu opstanka osim Holanđana i Nišlija uticaće i tok pregovora s mogućim naslednicima popularnog Kize. Veljko Paunović je bio i ostao prvi „pik“, ali je pitanje da li se selektoru omladinskih prvaka sveta vraća u Srbiju i pod kojim uslovima bi pristao na početak karijere seniorskog trenera u našem fudbalu. U međuvremenu su u medijske i čaršijske spekulacije dospela i neka druga imena, pa je tako tokom jučerašnjeg dana hit informacija bila vest o pozivu crno-belih Nebojši Gudelju, nekadašnjem igraču Partizana i donedavnom treneru Brede iz Holandije, a sada skautu tamošnjeg Ajaksa.

Stolica već otišao

Milinkovićev pomoćnik Ilija Stolica je već otišao iz Partizana. Po jednoj verziji zato što mu je dojadilo da radi svoj i tuđ posao, a drugi kupe „kajmak“, a po drugoj zato što su ga u klubu označili kao nekoga ko je odavao informacije Crvenoj zvezdi pre subotnjeg derbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari