Ono što se naslućivalo još na samom početku, praktično još prilikom raspisivanja izbora za predsednika Skupštine Crvene zvezde, u utorak uveče je o dobilo potvrdu – izbora, bar u predviđenom terminu, neće biti. Naime, sama odluka o raspisivanju izbora je, blago rečeno, sporna. Po nekima napravljen je niz proceduralnih grešaka ( „Još u avgustu sam upozoravao na propuste“, tvrdi Čović). S druge strane Zvezdan Terzić, direktor u ostavci tvrdi suprotno „Sve priče oko kršenja statuta ne piju vodu, jer je on na snazi pet godina i na osnovu njega su odabrana tri predsednika. Jednostavno, još juče sam osetio da se svi potencijalni kandidati povlače iz igre „.

Od silnih kandidata koji su bili u opticaju (neki su se i samoreklamirali) zvaničnu kandidaturu nije podneo niko. Jedino je Ivica Tončev imao hrabrosti da javno kaže da odustaje, ostali su „mudro“ čekali da vide šta će se desiti, ili… Možda je Terzić u pravu kada tvrdi:

– Očigledno je da Crvena zvezda, koja je nekad bila magnet za mnoge ljude, sada ima mnogo problema. To znači da u ovoj zemlji nema sportskih radnika i privrednika koji bi se uhvatili u koštac sa problemima.

U novonastaloj situaciji mora se održati nova Skupština kluba i na njoj raspisati novi izbori pazeći pritom na važeći Statut kluba i prateća akta (ili ih menjati). Kako stvari stoje, posle sinoćnjeg sastanka Upravnog odbora, čini se da je od kandidature odustao i predsednika Sportskog društva Petar Škundrić, kao i Dragan Džajić (koga su predložili fudbaleri i članovi radne zajednice a da ga nisu ni pitali želi li on to). O(p)stao je samo Nebojša Čovića, a ako on bude 21. predsednik Crvene zvezde, Zvezdan Terzić neće ostati u direktorskoj fotelji. Klub će, do daljeg, predvoditi Svetozar Mijailović, koji nije ni podnosio ostavku, i Zvezdan Terzić koji jeste podneo ostavku ali i dalje obavlja svoj posao.

Crveno – bele već 15. oktobra očekuje važan ispit – u inspekciju dolazi delegacija UEFA. Ne budu li finansije u redu ( namirena sva dugovanja igračima, klubovima, trenerima..) ništa od evropske scene sledeće godine. Fudbaleri na terenu igraju izvanredno, beleže fantastične rezultate ali ni to, očigledno, nije dovoljno da se klub stabilizuje. U Zvezdi i kad valja – ne valja. Navijači i iskreni ljubitelji fudbala nadaju se da takvo stanje neće još dugo trajati. Ali, da bi se krenulo na bolje neko mora i da nešto konkretno uradi. Prvi su na potezu članovi Upravnog odbora.

 

Do petka se čeka poštar

Rok za podnošenje kandidature istekao je u utorak u ponoć, ali predsednik Izborne komisije Matija Radojičić kaže da i dalje postoji mogućnost da izbora, ipak, bude. U saopštenju objavljenom na klupskom sajtu posle sednice Izborne komisije navodi se: „Na sednici je konstatovano da u predviđenom roku nije primljena nijedna kandidatura za predsednika FK Crvena zvezda. Komisija će, zbog mogućnosti da joj kandidatura bude dostavljena poštom, biti u stalnom zasedanju do petka, 9. oktobra 2015. godine.“ Dakle, do petka u Ljutice Bogdana čekaju poštara, a onda… Šta će biti to trenutno niko ni Zvezdi ne zna da kaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari