Jurica Vranješ, vezista Verdera iz Bremena, važi za najboljeg prijatelja Duška Tošića i Marka Marina u Verderu. Sjajni vezista već deset godina zarađuje za hleb u Bundesligi, i svakako je jedan od najboljih sagovornika kada je u pitanju tekući nemački šampionat.

Kako to dolikuje velikom sportisti, pošto je video propušten poziv na mobilnom, Vranješ je okrenuo redakciju Danasa, i govorio o više nego interesantnim temama.

Koliko može Verder ove sezone?

– Mi smo promenili sistem igre odlaskom Dijega u Juventus. Dugo godina je svaka akcija kretala od njega, međutim, sada nam je došao odlični Marko Marin, pa trener gradi novi sistem. Dobro smo startovali, ne računajući poraz u prvom kolu od Ajntrahta 2:3, koji je došao verovatno kao posledica privikavanja na novi model igre. U Bundesligi postoji nepisano pravilo, da ako vam krene od starta onda možete otići skroz do kraja i titule. Svakako vidim nas među prve tri ekipe na kraju šampionata – priča fudbaler zelenih.

Da li je tačno da klubu za titulu fali profil napadača kakav je bio Ivan Klasnić?

– Ne znam da li nedostaje za titulu, ali da fali ekipi svakako. On je svake godine Verderu donosio oko 15 i više golova i nema sumnje da bi u tandemu sa Pizarom, koji je takođe dobar igrač, bio strah i trepet za golmane u Nemačkoj. Čujem se svakodnevno sa Ivanom, jer smo pre svega drugovi, a tek onda kolege.

Koliko ima istine u tome da ste upravo vi glavni i odgovorni za atmosferu u klubu sa Vezer stadiona?

– (Smeh) Pa mi iz bivše SFRJ smo uvek zaduženi za atmosferu, gde god da igramo. Duško, Marin i ja se razlikujemo od Nemaca dosta, oni funkcionišu po sistemu rad, rad, i rad, dok mi u taj posao unosimo i zabavu. Kako na treningu tako i posle, jer je bitno da momci budu opušteni – priča Vranješ.

Ima li istine u tome se da ste uz Duška Tošića i Marka Marina naučili ceo Verder da psuje da srpsko-hrvatskom?

– Pa, ne možda ceo, ali dobar deo sigurno. Na treninzima se često nekom od igrača omakne psovka na našem jeziku, zato i ne psujemo saigrače već samo protivnike.

Poznato je da niste ostavili pečat u hrvatskoj ligi, ali da li imate simpatije prema nekom klubu iz vaše domovine?

– Uvek navijam za Hajduk. Iako nikada nisam igrao ni za Dinamo ni za „bile“, navijam za Splićane otkada znam za sebe – zaključuje Vranješ.

 

Nisam Mića

Jurica Vranješ je u svojoj karijeri nosio dresove tri kluba, Osijeka, Bajera iz Leverkusena i sada Verdera. Ipak, u mnogim nemačkim elektronskim medijima stoji da je ponikao u novosadskoj Vojvodini.

Da, to me prati od dolaska u Leverkusen, jer su mediji kako bi što brže plasirali informacije pomešali mene i Miću Vranješa nekadašnjeg fudbalera Vojvodine – rekao je Vranješ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari