Nemačka je prikazivala odlične igre na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali juče nije mogla ništa da učini protiv raspoloženog domaćina koji je slavio i plasirao se u polufinale najviše zahvaljujući golmanu Danijelu Šariću – 26:24.


Prema nezvaničnim informacijama svaki igrač reprezentacije Katara, sastavljene od velikog broja stranaca, dobiće milion dolara, stan i automobil. Šarić, koji je nekada branio boje Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, apsolutni je junak izborenog polufinala gde će se njegov sadašnji tim sastati sa Poljskom, koja je takođe priredila iznenađenje eliminisavši Hrvatsku (24:22), što je prvi put posle četiri godine da se selekcija Srbiji susedne države neće naći bar u polufinalu. Osim Šarića, od stranaca u timu Katara igraju i Crnogorci Žarko Marković, Goran Stojanović i Jovo Damjanović, Eldar Memišević (BiH), Borha Vidal (Španija), Rafael Kapot (Kuba), Hasan Mambruk (Egipat), a selektor je Španac Valero Rivera. Selekcija Katara prva je azijska ekipa koja se plasirala u polufinale SP.

U druga dva četvrtfinala nije bilo iznenađenja jer je Francuska očekivano deklasirala Sloveniju (32:23) i u polufinalu će se sastati sa braniocem titule Španijom koja je posle tesne borbe, kao što se i očekivalo, bila bolja od Danske – 25:24. Polufinalni mečevi su na programu sutra, a finale u nedelju.

Priznanje za RSS

Delegacija Rukometnog saveza Srbije na poziv Svetske rukometne federacije (IHF) putuje u Katar gde se održava Svetsko prvenstvo. Predsednik Saveza Velimir Marjanović u subotu će učestvovati na trećem IHF sastanku vodećih federacija. Dragica Đurić, članica Upravnog odbora RSS, takođe je dobila poziv od Hasana Mustafe, predsednika IHF, da prisustvuje konferenciji čija će tema biti ženski rukomet. Na poziv IHF u Dohu će ići i Milan Đukić predsednik prvaka Super rukometne lige Srbije, Vojvodine, kao i Dejan Perić, selektor muške rukometne reprezentacije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari