Odbojkaši Srbije danas (17.30) počinju takmičenje na Evropskom prvenstvu u odbojci koje se održava u Italiji i Bugarskoj od 9. do 18 oktobra.


Naši odbojkaši su se većna prvom treningu u Italiji suočili sa novim problemom.

– Nažalost, imamo problem sa prevozom, koji smeta svima, tako da je to veliki organizacioni propust, jer to pravi problem u organizaciji dana. Ako igramo od 17.30, ne možemo da imamo prepodnevni trening. Što ne mora da bude veliki problem, ali igrači koji ne budu igrali utakmice imaće praktično po tri dana bez kontakta s loptom – rekao je selektor naše reprezentacije Nikola Grbić

Na prošlom prvenstvu u Kopenhagenu naša reprezentacija je osvojila bronzanu medalju. Može li na ovom prvenstvu ponoviti, ili čak nadmašiti taj uspeh.

– Teško je reći u ovom trenutku. Imali smo problema tokom priprema, Atanasijevići Petrićsu bili povređeni, nismo odigrali nijednu takmičarsku utakmicu pa praktično i ne znamo u kakvoj smo formi. Dobro je što prvo igramo sa Slovacima, potom Fincima pa tek onda sa Rusima, jer će taj mečnajverovatnije odlučivati o pobedniku grupe. Ne valja što nas u četvrtfinalu dočekuju Italijani ili Francuzi, ali ako hoćemo medalju, moramo i njih da pobedimo – tvrdi Saša Starović.

Da „orlovi“ mogu do medalje misli i primačUroš Kovačević.

– Imamo veoma kvalitetnu ekipu i to je svima jasno. Atmosfera u timu je sjajna i medalja nije neostvarljiv cilj. Ipak, idemo polako, korak po korak ka cilju. Koliko god da smo imali sreće sa žrebom u samoj grupi, toliko nismo imali za četvrtfinale gde će ćemo odmeriti snage sa domaćinom Italijom ili Francuskom. Ali, nijedan put do medalje na ovakvim takmičenjima nije lak – smatra Kovačević.

Takmičenje na Evropskom prvenstvu reprezentacija Srbije počinje danas (17.00) protiv Slovačke, dan kasnije (15.00) rival je Finska, a 11. oktobra je, verovatno, odlučujući susret za prvo mesto u grupi sa Rusijom (18.00). Pobednik grupe ide direktno u četvrtfinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari