Najbolje srpske košarkašice od danas se nalaze na Zlatiboru gde će obaviti prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje će se u junu održati u Mađarskoj i Rumuniji. Naše dame su pre dve godine u Francuskoj zauzimanjem četvrtog mesta postigle najbolji rezultat od osamostaljenja Srbije i s obzirom na sastav, iskustvo i entuzijazam igračica napad na medalju u Mađarskoj i Rumuniji je nešto što se očekuje.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Još jedno leto i još jedno veliko takmičenje. Prethodna dva su nam ostala u lepom sećanju, ali da bi nastavile seriju pre svega dobrih rezultata moramo da budemo pametne, snažne, uigrane, brze, izdržljive i mudre. Očekuje nas mesec i po dana vrednog i napornog rada, koji bi trebalo da kao proizvod donesu kvalitet igre po kome smo već postale prepoznatljive – navela je srpska selektorka Marina Maljković.


Spisak igračica 

Na spisku reprezentacije nalazi se 14 igračica: Tamara Radočaj, Aleksandra Crvendakić, Kristina Topuzović, Nevena Jovanović, Sanja Mandić, Danijel Pejdž, Jefimija Karakašević, Saša Čađo, Aleksandra Stanaćev, Milica Dabović, Dajana Butulija, Ana Dabović, Biljana Stjepanović i Jovana Vukoje. Zbog klupskih obaveza pripremama će se kasnije priključiti Sara Krnjić, Tijana Ajduković, Jelena Milovanović i Jelena Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari