Nepromišljene izjave nakon meča Galatasaraj – Crvena zvezda, kada je navijače crveno-belih koji su bili u Istanbulu nazvao teroristima, a zatim i izvinjenje posle saznanja da je neposredno pre utakmice ubijen Marko Ivković, navele su Danas da mišljenje o liku i delu Ergina Atamana potraži od Igora Rakočevića, jednog od najboljih srpskih igrača u poslednje dve decenije, koji je sa pomenutim turskim stručnjakom svojevremeno sarađivao u Efesu u sezoni 2009/10. Srpski košarkaš smatra da je Ataman pogrešio prilikom davanja prve izjave i da je kasnije shvatio koliko je zapravo bio neinformisan u vezi sa čitavom tragedijom pred početak utakmice.


– Nije trebalo da nazove bilo koji deo navijača Crvene zvezde teroristima, to su jako teške reči. Verujem da govori istinu kada kaže da nije znao da je Marko Ivković ubijen u momentu kada je dao tu izjavu. Zaista mi je jako žao što se sve to dogodilo – istakao je Rakočević

Ataman je tokom karijere umeo da upadne u verbalne konflikte sa svojim igračima, kao recimo ove sezone sa Nolanom Smitom (bivši košarkaš Cedevite), koji je automatski otpušten. Rakočević je takođe imao negativno iskustvo, na jednom gostovanju Makabiju njih dvojica su se sukobili, uneli jedan drugome u lice, tako da je situaciju morala da smiruje „klupa“ Efesa.

– Mi smo u jednom periodu imali dobru saradnju, pa malo lošiju. Nije to bilo ništa specijalno, jednostavno neki trener ti bolje leži, neki ne, sve je to normalno. Ataman je u suštini dobar trener, međutim u odnosu na neke druge stručnjake sa kojima sam tokom karijere imao fenomenalnu saradnju, sa njim to nije bio slučaj – naglasio je jedan od najboljih košarkaša u istoriji Zvezde.

Turski „Hurijet“ objavio fotografiju osumnjičenog

Turski „Hurijet“ objavio je fotografiju privođenja navijača koji je glavni osumnjičeni za ubistvo Marka Ivkovića prošlog petka uoči utakmice Galatasaraj – Crvena zvezda. Pomenuti navijač je i u trenutku privođenja u sredu nosio trenerku Galate. Turska policija pregledala je oko 300 sati video materijala i najpre je pet osoba privedeno, a zatim još dve i navodno je neko od njih otkrio ko je ubica, iako njegov lik nije bio najjasniji zbog bljeska od baklji.

Čović: Marko je deseta žrtva navijača Galatasaraja

– Pošto sad vidim da turska policija radi svoj posao, ne bih želeo ništa da komentarišem pre konačne odluke. Ipak, ono što najmanje očekujem jeste da Galatasaraj nijednu utakmicu više ne igra pred svojim navijačima u ovoj sezoni, posebno zbog njihovog ružnog ponašanja tokom minuta ćutanja. Nažalost, ovo nije prvi, ali se nadam da će biti poslednji slučaj. Marko Ivković je deseta žrtva navijača Galatasaraja. Pre njega to su bili Englezi, Nemci… Meni je svejedno da li je i ko izvršio pritisak da se ubica pronađe, stalno se vraćam na manipulacije koje su usledile odmah u noći ubistva Marka Ivkovića – izjavio je juče Nebojša Čović i najavio i da će zvaničan komentar Crvene zvezde uslediti posle konačne odluke turskih vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari