Misija posete Banjalici bila je uspešna sa stanovišta sportskog spektakla i činjenice da je više od pet hiljada ljudi u hali Borik pokazalo neverovatan patriotski naboj čiji efekat „briše“ granice između Republike Srpske i Srbije; međutim u rezultatskom i kvalitativnom smislu „generalna proba“ sa reprezentacijom Slovenije ponovo je selektoru Aleksandru Đorđeviću „probudila demone“ i to na samo nekoliko dana uoči polaska na Evropsko prvenstvo (3. septembar). Pobeda 95:88 posle produžetka sadržala je u sebi više nepoznanica nego li činilaca od kojih bi trebalo da bude satkana igra košarkaša Srbije na kontinentalnom šampionatu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Solidnoj Sloveniji bio je dovoljan prethodni meč u Ljubljani, odigran prošlog četvrtka, pa da uoči sve slabe tačke srpske selekcije i da ih nepogrešivo pogađa u Banjaluci.

– Još imamo naivnosti u igri. Neki igrači, koji nisu na ovom nivou igrali neke stvari, individualno-taktičke ne znaju da reše u automatizmu i to su neke stvari koje je jako teško naučiti u ovako kratkom periodu. Nama je mnogo falio plejmejker i zamenik kapitena Stefan Marković da odgovorimo na izuzetno brzu igru niskih igrača Slovenije, koji imaju beskrajan talenat, što su i pokazali. Jednostavno su probali da nas napadnu stalnim 'pick and rollom', da nađu rešenja napadački i nemalo puta su nas doveli u problem – vrlo je realan selektor Đorđević.

Popularni Sale naročito je zabrinut jer spoljna linije već izvesno vreme ne pruža partije na neophodnom nivou, kako napadački, tako i odbrambeno.

– Fale mi spoljni igrači, njihova odlučnost, još veća agresivnost, čak i od nekih igrača koji su prošle godine bili u ekipi. To su neke stvari koje su alarmantne u smislu da se to ponavlja. Mi to moramo da rešavamo i da oni shvate da se menjaju uloge koji igraju u klubovima i jednostavno nemaju svi igrači minutažu na istom nivou kao u klubovima, ali nama apsolutno treba njihova posvećenost i agresivnost. Ta agresivnost u pojedinim trenucima ne postoji i onda nedopustivo padamo – kao da Sele želi da trgne bekove do polaska u Berlin.

Odluka pred put

– Nećemo još odlučivati kojih 12 ide na EP. Imamo još nastavak dela rada u Beogradu, svi momci koji su sa nama zaslužili su da budu među 12 i mi nastavljamo dalje. Tek za dva-tri dana, pred sam put ćemo odlučiti kojih 12 igrača ide na EP – objasnio je Đorđević.

Bjelica odličan primer

– Pojedinačno sam sigurno zadovoljan igrom Bjelice, koji je odlično igrao, Erceg se polagano vraća, Raduljica napadački, ne i odbrambeno, Kuzmić je pokazao dobru igru, Teodosić se vratio na jedan dobar način – opservirao je prvi čovek struke nastupe pojedinaca u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari