Četvrtoplasirane sa poslednjeg Evropskog prvenstva srpske košarkašice žele da se na planetarnom šampionatu u Turskoj (27. septembar – 5. oktobar) zadrže što duže, makar do eliminacione faze koja im je veoma prijala na prvenstvu Starog kontinenta.

Na tom dugačkom putu prvi korak imaće u subotu uveče protiv Angole na startu Grupe D (18.15, RTS 2). Srpske dame nikako ne bi smele da se okliznu na samom početku, jer bi u tom slučaju i svaki naredni korak mogao da bude nesiguran.

– Dobro smo se pripremili, znamo sve protivnike, zbog toga smo i bili na kvalitetnim turnirima da bismo se što bolje upoznali sa rivalima sa kojima ćemo se sastati na šampionatu. Samo da prva utakmica sa Angolom ne bude poput one sa Velikom Britanijom na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu kada se stvorila lažna slika o kvalitetu naših protivnica. Uvek insistiram na timu, na 12 sestara, borbenosti, što nam je donelo rezultat na šampionatu Starog kontinenta u Francuskoj i krasi nas poslednje tri godine. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, važno je da devojke uđu hrabro, bore se na svakom meču i ponosno predstavljaju svoju zemlju – iskrena je Marina Maljković, selektorka reprezentacije Srbije.

Sastav naše selekcije vrlo je sličan onome od prošle sezone i šampionata u Francuskoj, što uliva nadu da dame mogu imati uspešnu „avanturu“ i u Turskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari