Košarkaši Srbije odigraće večeras u Vršcu protiv Novog Zelanda (20.30, RTS2) pretposlednju kontrolnu utakmicu pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Španiji što bi selektoru Aleksandru Đorđeviću trebalo da posluži za finalno štimovanje tima i određivanje spiska putnika za Granadu. Nažalost, crne slutnje su se obistinile pa Nemanja Nedović nije uspeo da se oporavi od povrede i u ovom ciklusu neće više konkurisati za dres „orlova“.


– Nedoviću su urađeni novi snimci kojima je potvrđen prelom pete metatarzalne kosti desnog stopala. Neophodno je da se u narednom periodu nastavi sa imobilizacijom stopala i fizikalnom terapijom, tako da on ne može biti spreman za predstojeću akciju reprezentacije – saopštio je juče doktor Dragan Radovanović, predsednik Medicinske komisije Košarkaškog saveza Srbije.

Istovremeno, Nedovićev menadžer Miško Ražnatović je najavio da Nemanja već u subotu putuje u SAD gde će nastaviti oporavak pod nadzorom svog NBA kluba Golden Stejta.

Podsetimo, pod znakom pitanja za put na Mundobasket su Miloš Teodosić i kapiten Nenad Krstić, ali će se oni naći u sastavu za dvomeč sa Novim Zelandom, prvi večeras a drugi u nedelju u beogradskom Pioniru. Inače, ulaz na večerašnji susret u vršačkom Milenijumu je besplatan, a ulaznice se mogu podići na biletarnicama dvorane počev od 10 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari