Jedina lepa vest iz tabora Lejkersa, nakon najgoreg starta u istoriji kluba, odnosi se na pomeranje ličnih granica Kobija Brajanta.

U tek drugoj pobedi „jezerdžija“ (2-9) i to protiv Atlante (114:109) Brajant je sa ubačenih 28 poena postao tek četvrti igrač u istoriji NBA lige koji je ubacio više od 32.000 poena. Više od Kobija postigli su Karim Abdul Džabar, Karl Meloun i Majkl Džordan. Brajant (32.001) bi uskoro trebalo da pretekne čuvenog Džordana, koji je u karijeri ubacio 32.292. Kobi je protiv Atlante imao više od 50 odsto uspešnosti u šutu, što bi trebalo da bude nagoveštaj njegovih još boljih partija u nastavku sezone. Značajnu pomoć imao je od Buzera (20p, 10sk), Hila (18p, 10sk) i Lina (15p, 10as). U redovima Atlante istakli su se Milsap (29p) i Tig (23p).

Peković na pauzi

Nikola Peković pauziraće najmanje tri utakmice zbog istegnuća desnog zgloba na meču sa Dalasom. Minesota će naredne duele odigrati kod kuće (Njujork, San Antonio, Sakramento) bez dodatne pomoći Tadeusa Janga, kome je umrla majka, i Ronija Turijafa (povreda), praktično bez kompletne centarske linije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari