Beograd – San Antonio je napravio brejk u drugom meču protiv Klipersa u Los Anđelesu (111:107), čime je podebljao tradiciju od sedam godina u kojima je Greg Popović sa Sparsima uspevao da ostvari pobedu u gostima u drugoj utakmici na startu jedne plej-of faze. Tim iz Teksasa došao je do možda i presudnog trijumfa nakon produžetka u kojem je briljirao Tim Dankan koji za dva dana puni 39 godina.

H3 { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }H3.western { font-family: „Arial“,sans-serif; }H3.cjk { font-family: „Arial Unicode MS“; }H3.ctl { font-family: „Mangal“; }P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Uprkos slaboj partiji u poslednjoj deonici petostruki osvajač šampionskog prstena ostao je u igri u produžetku u kome je postigao četiri presudna poena, ukupno fascinantnih 28, uz 11 skokova. Veliku pomoć imao je od Kavaja Lenarda (23p), dok je na suprotnoj strani briljantan bio Blek Grifin (29p, 12sk, 11as). U četvrtfinalnoj fazi Zapada Memfis je drugim trijumfom nad Portlandom (97:82) ostvario maksimalan učinak uoči gostovanja u Oregonu, gde će Blejzersi u dva meča pokušati da nadoknade zaostatak. Grizlise je do trijumfa predvodio bekovski tandem Majkl Konli i Kortni Li sa po 18 poena, dok je u Portlandu najbolji bio Lamarkus Oldridž (24p, 14sk). Najbolji tim Istoka u regularnom delu Atlanta Houks savladao je Bruklin i u drugom susretu u DŽordžiji (96:91). U sastavu “jastrebova” četvorica igrača startne petorke imali su dvocifrene učinke, dok je Pero Antić završio meč sa osam poena. Kod poraženih najviše se istakao veteran, iskusni plej DŽeret DŽekson (23p)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari