Trijumfom nad Cedevitom u prošlom kolu košarkaši Metalca potpuno nesvesno napravili su najbolju moguću uvertiru za subotnji duel sa Partizanom u Valjevu (19.00) u okviru 18. runde ABA lige. Gradska hala biće premala, iako renovirana, sa proširenim kapacitetom, da primi sve one namerene da uživo posmatraju duel apsolutnog favorita i tima koji je pred svojom publikom već uzeo meru Budućnosti i pomenutoj Cedeviti.

Zbog obaveza u Top 16 fazi Evrolige Crvena zvezda će u ponedeljak ugostiti Zadar, jedno od prijatnijih iznenađenja ove sezone, dok Mega Leks protiv Olimpije u Ljubljani, takođe u subotu, želi da prekine seriju nešto slabijih rezultata.

Ekipa Metalca dokaz je dobro osmišljenog koncepta jedne male košarkaške sredine, ali i prosečnosti regionalne ABA lige. Vladimir Đokić na okupu ima većinu igrača u najboljim igračkim godinama (oko 25) koji su mahom u najkvalitetnijim srpskim klubovima bili puki epizodisti, pre svega zbog košarkaških kvaliteta. Uz Jevtovića i Ljubičića dvojica najboljih igrača Malešević i Majstorović ovog i prošlog leta nisu prošli probu u Partizanu, odnosno Zvezdi, ali su u Metalcu pokazali kvalitet dostojan ne samo ABA lige, već i jakog, samostalnog domaćeg prvenstva.

– Kažu da je Metalac napravio uslugu Partizanu što je dobio Cedevitu, jer tako može da izbegne Zvezdu… Mi ne izbegavamo nikoga, pre bih da idemo na Budućnost nego na Zvezdu, ali se ne plašimo nikoga. Ispada da smo mi u ABA ligi u nekoj samousluzi – pomalo je rezigniran Duško Vujošević kuloarskim pričama.

– Želim da kažem da je Metalac napravio rezultate iznad svakog očekivanja. To se, naravno, nije slučajno desilo. Doktor Boško Đukanović je najzaslužniji za preporod. Vrhunski je stručnjak u svojoj oblasti, redak je slučaj da se neko sa takvim renomeom preda košarci na ovaj način. Oni će pristupiti kao da im je Partizan konkurent za plasman na fajnal-for, vide svoje šanse, bilo bi neozbiljno potceniti ih – podvukao je Duško Vujošević.

Povratak Murića, Cedevita ostaje treća

– Murić se vraća u tim, ali dok ne uđe u ritam i dok se ne uspostave odnosi u igri, to će učiniti utakmicu u Valjevu težom. Bezbradica propušta meč zbog problema sa skočnim zglobom. Milutin Đukanović je bio na probi nekoliko dana, želeo da se dokaže, dobar je momak, ali u ovom trenutku nije plejmejker koji bi nama pomogao. Mislim da ćemo na kraju biti četvrti i da će Cedevita iskoristiti pobedu više da na kraju ostane treća – prognozira trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari