Košarkaši Partizana trijumfalno su započeli novi pohod prema devetoj uzastopnoj tituli državnog prvaka. U prvom polufinalnom večitom derbiju izabranici Duška Vujoševića pobedili su Crvenu zvezdu (94:73), tako da će u sredu imati dobru priliku da se domognu finala Superlige.

PARTIZAN – C. ZVEZDA 94:73 (20:18, 23:23, 27:14, 24:18)

Hala: Pionir. Gledalaca: 3.573. Sudije: Belošević, Vojinović, Mrdak.

Partizan: Roberts 1, Sinovec 2, Mekejleb 20, Kecman 14, Milošević 2, , Rašić 15, Mitrović 3, Božić 6, Marić 6, Veseli 11, Đekić 6, Vraneš 8 (6 bl)

Crvena zvezda: Kešelj 16, Milošević 3, Kikanović 2, Radosavljević 3, Nedović 4, Stević 11, Radivojević, Jelovac 7, Rondović, Stojačić 3, Štimac 10, Bjelica 14 (11 sk).

 

Crno-beli su na početku utakmice imali izvesnih problema u organizaciji napada, tačnije u komunikaciji spoljne i unutrašnje linije. Kecman je dobrom kretnjom u napadu i prodorom praktično održavao prednost domaćina, koja je u par navrata iznosila 11 poena razlike. Zvezda je u tom periodu preko Nedovića uspela da zaustavi protivničku igru u tranziciji, dok je Kešelj šutem bio stalna opasnost po koš crno-belih. Zvezdin centarski tandem Štimac i Stević solidno se nosio sa protivničkim čuvarima, ali je ulaskom Rašića Partizan dobio neophodnu širinu u napadu. Novopečeni reprezentativac Srbije perfektno je pogađao za dva i tri poena, tako da je bio najzaslužniji za minimalnu prednost „parnog valjka“ pred odlazak na veliki odmor (43:41). Partizan je u trećoj četvrtini presingom i agresivnom igrom na liniji dodavanja iskoristio neigranje Radivojevića, kao i rovitost mladog Nedovića, koji je povredio zglob leve noge. Odlični Mekejleb je uz pomoć Veselog prevashodno iz kontranapada kontinuirano povećavao prednost svog tima. koja je u jednom trenutku iznosila maksimalnih 25 razlike (84:59), dok je pod košem zagospodario Vraneš, koji je sa šest blokada zaključao protivnicima reket. Relativno miran tok utakmice pokvarili su uzajamnim koškanjem Marića i Kikanovića zbog čega su obojica dobili po isključujuću ličnu grešku. Gosti su pokušavali da iskoriste individualan potencijal Kešelja i Bjelice, ali slaba organizacija napada i problem sa defanzivnim skokom onemogućili su Zvezdu da ublaži atake rivala. Mekejleb je izrazitom agresivnošću i odličnim radom nogu pogodio dosta lakih poena, tako da je omogućio svom timu da rutinski privede meč kraju.

Duško Vujošević, trener Partizana:

– Svaka utakmica sa Zvezdom je posebna priča. Generalno nisam zadovoljan pristupom mojih igrača od početka meča, koji mora biti bolji. Crveno-beli imaju mladost, rasterećeni su i žele da se dokazuju. Nama treći meč u polufinalu nikako ne odgovara, zbog prenatrpanog rasporeda, tako da očekujem od mojih igrača da povećaju dozu motivacije.

Aleksandar Trifunović, trener Crvene zvezde:

– Bili smo u igri prvih 25. minuta. U situaciji kada Radivojević nije igrao zbog povrede i u okolnostima gde je Nedović zaradio ozledu zgloba leve noge jednostavno nismo mogli da pružimo jači otpor rivalu. Partizan je presingom u rotaciji sa dvanaest igrača nametnuo svoj stil igre i u drugom poluvremenu praktično rutinski rešio pitanje pobednika.

 

Hemofarm preslišao Radnički

Košarkaši Hemofarma preslišali su Radnički (114:77) u prvom meču drugog polufinalnog para Superlige. Najefikasniji u sastavu Vrščana bili su Borisov (21 poen), Hil (15 poena) i Katić (14 poena), dok se kod gostiju više od ostalih istakao Aleksić (14 poena). Drugi meč na programu je u sredu a domaćin će biti ekipa iz Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari