Ovosezonsko nadmetanje u Kupu Radivoja Koraća opravdalo je epitet najuzbudljivijeg košarkaškog takmičenja u Srbiji. Najbolji domaći tim Partizan mt:s uspeo je da u vrlo zanimljivom finalu protiv FMP (77:73) četvrti uzastopni put prigrli „Žućkovu levicu“.

Utisak je da u poslednjih nekoliko godina crno-beli nisu imali teži put do trofeja, koji za njih predstavlja najavu uspešne i berićetne sezone. U ne baš optimalnoj formi, izabranici Vlada Jovanovića pokazali su mentalitet pobednika, pošto su u duelima sa Radničkim iz Kragujevca, a pogotovo protiv FMP, bili u konstantno rezultatskom zaostatku.

– Utakmica, kao i čitav turnir bili su veoma teški. Odigrali smo 15 mečeva za nekih mesec dana, što je zaista veoma iscrpljujuće. U svakom meču smo na njenom početku imali rezultatski zaostatak, ali smo uz veliku želju igrača uspeli da osvojimo pehar u nacionalnom kupu – naveo je Vlade Jovanović, kome je ovo bio prvi trofej od kada samostalno vodi tim iz Humske 1.

– Svaki koji sam osvojio sa Vujoševićem bio je proizvod ogromnog rada. Ovaj jeste najdraži zato što je odgovornost bila na meni. U trofejima sam istinski uživao, a normalno je da ovaj ima specifičnu draž. Drago mi je što smo nastavili niz – euforičan je bio prvi stručnjak Partizana mt:s.

Jedan od najuspešnijih aktuelnih košarkaša u Srbiji Dušan Kecman istakao je da takmičenje u kupu ima posebnu težinu i da je ovogodišnje nadmetanje bilo veoma ujednačeno.

– Ovo je naš četvrti uzastopni, a moj, čini mi se, jedanaesti trofej u karijeri. Osećaj je izvanredan, a meni je drago zbog činjenice da smo „Žućkovu levicu“ sačuvali u našim vitrinama. Svaki osvojeni trofej puno znači za tim, jer košarku igramo da bismo osvajali odličja. Nikada nije bilo teže. Ekipe su bile veoma izjednačene, izuzetno motivisane, što nam je otežalo zadatak. Uspeli smo u nameri i zbog toga sam ponosan na čitav tim – prokomentarisao je učinak ekipe i sadržaj turnira iskusni Kecman.

Igrač sa najdužim stažom u Partizanu Petar Božić radovao se osvojenom Kupu Radivoja Koraća, kao da mu je prvi trofej u karijeri.

– Otpisujem sve što se dešavalo na terenu. Osećaj nakon osvojenog trofeja je neopisiv i on apsolutno kompenzuje sva dešavanja u finalu. Ponosan sam na saigrače i stručni štab što smo uspeli da se domognemo trofeja – zaključio je kapiten crno-belih.

Osim pehara, Partizanu mt:s je za prvo mesto na turniru pripala i nagrada od 500.000 dinara, kao i pet evroligaških bodova, koji će imati specifičnu težinu, mada je teško poverovati da iko od srpskih timova može sustići crno-bele u bodovnom saldu za nadmetanje u najelitnijem takmičenju na Starom kontinentu.

Čović: Zaslužili smo trofej

– Ponosan sam na moje saigrače. Dobro smo se borili i u toku turnira pokazali koliko vredimo. Odgovorno tvrdim da smo zaslužili trofej, ali do njega, nažalost, ovoga puta nismo uspeli da dođemo – sumirao je utiske odlični Filip Čović, koji je na završnom turniru kupa pokazao zavidan kvalitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari