Jedan od najboljih evropskih košarkaša u istoriji NBA lige Vlade Divac bio je gost Los Anđeles Lejkersa u susretu protiv Golden Stejta (115:105) i tom prilikom podsetio na veliko umeće koje je demonstrirao na terenu. Aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije je karijeru završio pre devet godina, ali je u poluvremenu pogodio šut sa centra terena i tako osvojio 90.000 dolara u humanitarne svrhe, što je izazvalo veliko oduševljenje u dvorani.

O Divčevom ugledu u „gradu anđela“ najbolje govori ukazana čast, ali i to što su mu prvi čestitali Džeri Vest čija se silueta nalazi na NBA logou i glumac Džek Nikolson koji je uvek u prvom redu Stejples centra.

– Pitate me kako sam pogodio? Gledao sam kako je Džeri Vest pogađao tokom sedamdesetih godina i obećao sebi da ću ponoviti taj šut. Zagrlio sam se sa njim i morao sam da pogodim. Tehnika šuta je ista kao za tri poena, samo malo teža. Izbačaj se radi iz nogu a ne samo rukama – istakao je Divac.

Legendarni centar je bio deo spektakla, a našao se i na „tapetu“ reportera koji su se kroz šalu pitali da li će zarađeni novac potrošiti i na garderobu i odela s obzirom da je u dvoranu došao u „opuštenom“ stilu. Osim o tome šta danas radi, Divac je u razgovoru za američku televiziju govorio i o svojim planovima, indirektno najavivši promene u vrhu srpskog sporta.

– Trenutno živim u Evropi gde sam predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Za nekoliko godina planiram da se vratim u Ameriku i da život nastavim ovde – kazao je Divac i između redova najavio smenu na čelu OKS, verovatno na kraju olimpijskog ciklusa koji se završava Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari