Odluka Lebrona Džejmsa da nakon povratka u Klivlend, posle četiri sezone provedene u Majamiju, ponovo obuče dres sa brojem 23, isprovocirala je brojne obožavaoce NBA lige da podsete vedetu Kavsa na izjave date po dolasku na Floridu kada je tvrdio da bi svi igrači u ligi koji nose 23 trebalo da promene broj na dresu u znak poštovanja prema Majklu Džordanu, tačnije onome što je as Čikago Bulsa učinio za košarku uopšte.

Njegov apel tada nije uslišen, ali je zato Lebron odličio da promeni broj i da „šesticom“ brani boje i interese Majamija. Mada se očekivalo da će nakon povratka u Klivlend zadržati broj šest, pod uticajem sredine i želje navijača Džejms je odlučio da se vrati „staroj ljubavi“ i da u naredne dve sezone obuče košarkašku opremu sa brojem 23.

Nedugo zatim, usledila su peckanja u smislu da je izneverio Majkla Džordana, međutim, najbolji košarkaš svih vremena, ne misli tako, čak se stiče utisak da previše ne mari za dešavanja u vezi sa „brojem 23“. Veliki Majk uopšte ne žili da se stvara bilo kakva polemika u vezi sa tim da li navedeni broj treba da se povuče iz upotrebe u okviru NBA lige: „ Osećam se sasvim dobro, ne posedujem taj broj“, jasno je poručio najbolji među najboljima.

Zanimljivo je da je Lebron Džejms igrajući za srednju školu „St. Vincent – St. Mary“ u prvoj godini nosio zapravo broj 32, zato što je dvadeset trojka bila zauzeta, ali se u drugom razredu vratio „staroj ljubavi“.

Ejkron u opsadnom stanju

Ejkron, grad u kome je rođen Lebron Džejms, nedaleko od Klivlenda, nalazi se u opsadnom stanju zbog činjenice da će 8. avgusta Lebron Džejms u dresu Kavsa odigrati meč zabavnog karaktera. U roku od samo par minuta od momenta kada su se našle u prodaji ulaznice se bukvalno razgrabljene. Stadion u Ejkronu prima 23 hiljade ljudi, a prema tvrdnjama gradskih čelnika organizator će doštampati karte kako bi što više ljudi videlo svog idola uživo 8. avgusta.

Lebron kao Alen, Vilkins, O Nil…

Lebron Džejms nije prvi igrač koji je nakon promene sredine zamenio broj dresa, a zatim se po prelasku u stari ili novi tim vratio omiljenom broju. Rej Alen je svojevremeno broj 34 iz Milvokija i Sijetla, zamenio za dvadeseticu u Bostonu, a zatim se vratio broju 34 po dolasku u Majami. Šekil O Nil je u Orlandu nosio 32, po prelasku u Lejkerse uzeo je 34, da bi se dolaskom u Majami vratio na 32. Čuveni Dominik Vilkins bio je zaštitni znak broja 21 u Atlanti. Nakon „trejda“ u Boston uzeo je broj 12, a zatim se dolaskom u San Antonio vratio na 21.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari