Dve najbolje domaće ekipe boriće se za titulu državnog prvaka. Timovi koji su u toku sezone pokazali da im na našim prostorima jednostavno niko ne može parirati pokušaće da i u finalnoj seriji prikažu atraktivnu, dopadljivu i efikasnu igru.

Večerašnji, uvodni duel između košarkaša Partizana i Hemofarma (18.00, RTS 2) u završnoj seriji koja se igra na tri pobede, po sistemu 1-1-1-1-1, daće jasne naznake koliki otpor zapravo Vrščani mogu da pruže u duelu sa osmostrukim uzastopnim prvakom države, koji će imati prednost domaćeg terena. U toku ove takmičarske godine Partizan je u šest međusobnih mečeva čak pet puta trijumfovao, tako da će u finalnoj seriji sigurno imati ulogu favorita.

– Potrebna nam je velika pomoć publike. Odlične rezultate postizali smo uz pomoć navijača. Evidentno je da je veliki broj utakmica u toku sezone doveo do pada interesovanja za košarku, pri tom je veoma toplo a i u toku je Svetsko prvenstvo u fudbalu. Emotivni depoi su nam dosta potrošeni, potrebna nam je iskra sa tribina kako bi tim odigrao sa energijom. Iskreno, uopšte ne bih razumeo da Pionir u finalnoj seriji ne bude bio pun, a da publika potom bude spremna da plati skupe ulaznice za Evroligu – pokazao je Duško Vujošević koliko mu je stalo da njegovi izabranici imaju adekvatnu podršku sa tribina.

Kvaliteti Markovića, Mačvana i Marjanovića su opšte poznati, međutim uspeh Vrščana zavisiće od napadačkih rola Krstovića i Borisova. Nakon višemesečne pauze zbog bolesti, najbolji domaći plejmejker Miljan Pavković vratio se u sastav Hemofarma, što će mnogo značiti pulenima Željka Lukajića.

– Partizan i mi smo dokazali da zaslužujemo finale. Mislim da nas očekuje zanimljiva serija sa puno kvalitetnih utakmica. Svaki meč će biti od presudne važnosti. Igraćemo svoju igru i na taj način ćemo pokušati da se domognemo trofeja. Voleo bih da serija protekne u sportskom duhu – zaključio je trener Hemofarma.

Finalna serija se igra na tri dobijene utakmice, a termini odigravanja su 14, 16, 18, 20, 22. jun.

Besplatan ulaz u Pionir

Uprava Partizana odlučila je da ulaz za prvi finalni meč sa Hemofarmom bude besplatan. Utakmica počinje u 18 časova a završna serija se igra na tri dobijena meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari