Košarkaši Golden Stejta poveli su u pobedama u finalnoj seriji mečeva sa Hjustonom, na startu odlučujuće faze Zapadne konferencije najjače lige na svetu, pošto su u finišu uzbudljivog duela u Ouklendu slomili otpor žilavih gostiju – 110:106 (24:31, 34:24, 26:24, 26:27).


„Rokitsi“ su bolje otvorili utakmicu, stekavši u drugoj četvrtini maksimalnih 16 poena prednosti (33:49), na šta je trener „voriorsa“ Stiv Ker odgovorio slanjem vrlo niske postave na teren, sa Drejmondom Grinom na centru, a ova distancu smanjila na podnošljivih „minus 3“ (58:55). Drugo poluvreme pripalo je Golden Stejtu, iako je Hjuston dva puta stizao do izjednačenja (95:95, 97:97), a malo pre kraja, serijom od 9:0, prišao na samo koš od egala (108:106). Standardno odlični Stef Kari poslednja dva od svoja 34 poena ubacio je iz slobodnih bacanja, čime je „ugasio“ nadu rivala i postavio konačan rezultat. Bolji od ostalih u poraženom timu bio je Džejms Harden, s 28 poena, 11 skokova i 9 asistencija, a najveću brigu treneru Kevinu Mejkhilu prestavlja povreda kolena prvog centra Dvajta Hauarda, stradalog u sudaru sa saigračem.

Drugi duel zakazan je za tri ujutro po srednjeevropskom vremenu, takođe na parketu Golden Stejta, dok je finalni okršaj na Istoku, između Atlante i Klivlenda krenuo u noći između srede i četvrtka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari