Košarkaška reprezentacija Srbije generalnu proveru forme pred nastup na Svetskom kupu u Španiji od 30. avgusta do 14. septembra imaće u nedelju od 15.30 u beogradskom Pioniru protiv Novog Zelanda. Izabranici Aleksandra Đorđevića su istog rivala savladali u četvrtak u Vršcu (83:79) najviše zahvaljujući Miroslavu Raduljici, ali ljubitelje košarke u Srbiji posebno je obradovala činjenica da se posle duže pauze na parket vratio Miloš Teodosić.

Plejmejker „orlova“ je za 20 minuta na terenu upisao šest poena i tri asistencije, ali je mnogo važnije da je konačno „osetio“ loptu na pravi način.

– Drago mi je što ćemo opet igrati sa Novim Zelandom, jer ta selekcija igra atipično. Imaju niske igrače, ali srčano ulaze u snažne duele. U prvoj utakmici pokazali su kako treba igrati timski, sa mnogo pomaganja i brzih dodavanja. Oni su uvek bili nezgodni rival, jer su nas dobijali čak i kada smo osvajali medalje. Dobro je da smo našli način da pobedimo i malo se „spustimo“ na zemlju posle dobrih partija na Trofeju Beograda, mada mislim da nismo ni poleteli – istakao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari