Košarkaši Crvene zvezde sve su dalje od četvrtfinala Evrolige, jer ni posle četvrte utakmice Top 16 faze elitnog kontinentalnog klupskog takmičenja ne znaju za pobedu, a manje, više očekivani poraz od Barselone u katalonskoj prestonici 92:77 (27:21, 22:17, 21:21, 22:18) samo ih je prikovao je za poslednje mesto u E grupi, s realno minornim šansama da se probiju u sledeću rundu EL.


I pored velike želje i hrabrog pristupa favorizovanom domaćinu, gosti su bili u gotovo konstantnom zaostatku za španskom ekipom, tek povremeno uspevajući da skraćivanjem rezultatske distance produže nadu grupici svojih navijača u slavlje u teško osvojivoj Blaugrani. Barselona je morala da dobije duel s timom trenera Dejana Radonjića i to je uradila s prilično rutine, iako među izabranicima Ćabija Paskala nije bilo vrlo bitnog tandema Huan Karlos Navaro – Bred Olson, a Boštjan Nahbar nije ulazio na parket. Pratili su crveno beli nekako ubitačan ritam susreta, s puno trčanja, do druge deonice, pokazavši naznake oporavka u trećoj četvrtini, ali je dvominutna dominacija mladog Maria Hezonje isprovocirala seriju 12:0 plavo-crvenih i ubila u pojam protivnika koji se nije obrukao, ali je prilično glatko potrošio još jednu priliku u bodovno buđenje.

U beogradskom sastavu najefikasniji je bio Jaka Blažič, s 13 poena, pratio ga je MVP prve faze EL Boban Marjanović (12), a odličnu partiju pružio je mladi Stefan Jović (10 poena, pet skokova, tri asistencije). Na suprotnoj strani istakli su se Aleks Abrines (15), Ante Tomić i Mario Hezonja (12).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari