Uoči najvažnijih mečeva u sezoni, košarkaši Crvene zvezde i Partizana imaće odlične provere u subotu u okviru 4. kola Superlige. Večiti rivali uigravaće kombinacije i najbolje varijante protiv Radničkog, odnosno Metalca, jer već od nedelje počinju pripreme za fajnal-for ABA lige, koji će se održati od 24. do 27. aprila u Beogradskoj areni.

Zvezda će od 18.00 ugostiti silno motivisani Radnički, dok Partizan od 19.30 gostuje uvek nezgodnom Metalcu u Valjevu. Preostale dve utakmice na programu su u ponedeljak. FMP će dočekati Mega Vizuru (18.00), a Borac ekipu Crnokose (19.00).

Svima je u sećanjima ostalo poslednje gostovanje Radničkog, tačnije meč sa Zvezdom u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Pioniru. Kritike koje su tada izneli trener Miroslav Nikolić i plejmejker Marko Marinović još uvek odzvanjaju u ušima svima koji vole domaću klupsku košarku. Uprkos finansijskom beznađu, Kragujevčani pružaju dobre partije u dosadašnjem delu Superlige i sigurno će želeti da uhvate Zvezdu „na spavanju“. Ivan Radenović gotovo izvesno neće biti u sastavu domaćina, a nastup Raška Katića je takođe neizvestan. Trener Dejan Radonjić pokušaće obojicu da odmori i pripremi za predstojeći fajnal-for.

– Radnički ima veoma neugodnu ekipu protiv koje je uvek teško igrati. Šut je njihovo najjače oružje, imaju nekoliko momaka koji su kadri da ubace po pet ili šest trojki na meču. Trebalo bi, pre svega, da zaustavimo njihov prodor i šut i mislim da ćemo tako mnogo lakše da dođemo do željenog rezultata – zna recept za pobedu kapiten crveno-belih Marko Simonović.

Partizan će u Valjevu biti jači za oporavljenog Davisa Bertansa. Poslednje gostovanje ekipi Borca najbolja je opomena crno-belima, koje će nakon suspenzije od dva meča ponovo sa klupe predvoditi Duško Vujošević. Metalac slovi za negostoljubivog domaćina. Hala će biti dupke puna, a blizina gledališta učiniće ambijent još živopisnijim. Veći teret mogla bi da podnese centarska linija, čemu bi se obradovali Pavlović i Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari