Bledi i malokrvni košarkaši Crvene zvezde uspeli su u poslednjem času da izbegnu blamažu protiv Radničkog basketa, tima koji se takmiči u drugoj domaćoj ligi. Prvi stepenik u Kupu Radivoja Koraća crveno-beli su preskočili sa vidljivim modricama na nogama, međutim „veliki brat“ Radničkog basketa, ekipa FMP, lako bi mogla da već u polufinalu nanese još veće crvenilo na licima izabranika Mihaila Uvalina.

 Večerašnji susret košarkaša Crvene zvezde i tima iz Železnika (20.30, RTS 2) pokazaće da li je slaba partija crveno-belih bila samo njihov loš dan ili će „panteri“ uveriti košarkašku javnost u Srbiji da trijumf u duelu sa Hemofarmom nije bio posledica trenutne inspiracije, već suvog kvaliteta i jasne vizije trenera Boška Đokića.

– Moraćemo da popravimo nastup u odbrani. Očekujem od mojih igrača da svih 40 minuta igraju na visokom nivou, bez naglih oscilacija. Nadam se da ćemo u polufinalu biti kompletni, tačnije da će se u tim vratiti Džamar Jang. Mislim da ćemo u borbi za finale imati šta da kažemo, tačnije pokušaćemo da pružimo dobru partiju – samokritičan je Mihailo Uvalin, trener crveno-belih.

Zvezdi će u meču sa FMP biti neophodan raspoložen šuter, kao i plejmejker, budući da izabranici Boška Đokića igraju veoma agresivno na liniji dodavanja, pošto su bekovi u konstantnom polupresingu. Utisak je da tim iz Železnika ima bolju spoljnu liniju od crveno-belih, dok Zvezda svoju šansu može potražiti pod košem, tačnije na mestu krilnog centra, gde je Rikardo Marš sigurno bolji od svojih čuvara. Bakić će biti zadužen za Vuka Radivojevića, nekadašnjeg saigrača iz Zvezde, dok će Nedović, Cvetković i Subotić pokušati da zaustave Čovića koji je blistao u duelu sa Hemofarmom. Omaleni organizator igre „pantera“ bio je dominantan u igri jedan na jedan, kao i prilikom saradnje sa centrima. Sjajno je „otvarao“ polukontru, a pri tom je nakon blokade Mileta Ilića stvarao pometnju u rivalskom reketu.

– Iskren da budem, nismo razmišljali o polufinalu kupa. Maksimalno smo se koncentrisali na duel sa Hemofarmom. Imaćemo dovoljno vremena da se pripremimo za duel sa Zvezdom, mada su se igrači veoma potrošili u meču sa Vrščanima. Mislim da mnogi nisu bili u stanju da sami dođu svojim kućama. Presrećan sam prolaskom među četiri ekipe. Pokazali smo kvalitet, nadam se da ćemo protiv Zvezde biti na sličnom nivou – istakao je Boško Đokić, prvi stručnjak FMP, koji je priredio veliko iznenađenje u duelu sa Hemofarmom.

Radivojević: Biće veoma zanimljivo

– Prvi put u karijeri sastaću se sa Crvenom zvezdom. Mislim da će meč biti veoma zanimljiv, pokušaću da ga shvatim kao i svaki drugi, ali ne znam kako ću reagovati na terenu – prokomentarisao je Vuk Radivojević činjenicu da ga u polufinalu očekuje duel sa nekadašnjim saigračima sa Malog Kalemegdana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari