Tokom Svetskog prvenstva u košarci, na jednom od velikih parkova u Granadi „Paseo del salon”, koji se nalazi nedaleko od dvorane „Palacio municipal” gde se igraju utakmice grupe A, domaćin je priredio niz zanimljivih dešavanja za sve one koji bi da se zabave i pokažu svoje košarkaške veštine.

Sa jednog od mnogobrojnih štandova, voditelj je pozivao sve prisutne da okušaju sreću i pokušaju da pogode dva uzastopna šuta sa različite distance i na taj način osvoje novog „BMW-a”. Zvučalo je nestvarno, ali red od preko sto ljudi koji su čekali svoju priliku da osvoje vrednu nagradu, samo je išlo u prilog tome da reporter Danasa na momenat pomisli da će se iz Granade do Beograda (preko Malage, Madrida i Budimpešte) umesto avionom vratiti direktno sa „BMW Nuevo serie 2 active toure”, šta god to značilo.

Povratak u realnost, usledio je jako brzo nakon što su mi ostali u redu objasnili da nagrada, naravno, nije pravi automobil, već maketa istog. Bez obzira na veliko razočaranje odlučio sam da ostanem u redu i posle 45 minuta dobio sam priliku da postanem, do tog trenutka, jedini takmičar koji će da pogodi, prvo šut u mali košić koji viri iz šibera „BMW”-a a zatim daleku trojku (sa nekih osam metara) sa čudnom loptom na još čudnijim koševima. Uz malo sreće i skakanje lopte po obruču, pogodio sam prvi šut, a zatim, uz još više sreće i drugi, onaj teži i to uz pomoć table. U tom trenutku iza mene se začulo zajedničko „ole” i aplauz okupljenih a nagrada, maketica BMW-a mogla je lagano da stane u džep od bermuda. Istina, dali su mi i da uđem u auto i pogledam kako izgleda iznutra, prvi, i gotovo sigurno, poslednji put.

Kao sećanje na ovaj simpatičan događaj ostaće i kratkotrajno crvenilo na svim delovima tela koji su tokom skoro jednočasovnog čekanja bili izloženi suncu.

„Navlaka” sa „BMW-om” nije bila jedina. I na svim ostalim improvizovanim štandovima bilo je sličih „koski”, ali sreća pa su redovi bili kraći. Izlože sat, a pobednik dobije plastičnu narukvicu. Umesto kompjutera, uvale ti USB i slično.

U svakom slučaju, sve ostale nagrade stale su u drugi džep bermuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari