Četiri meča odigrana su u noći između četvrtka i petka u NBA ligi, a u derbiju večeri Golden Stejt savladao je Oklahomu na svom terenu – 114:109.


Iako je domaći tim gubio 17 razlike mnogo toga se promenilo jer je Kevin Durent morao da napusti parket u prvom poluvremenu zbog povrede skočnog zgloba. Durent je za 18. minuta na parketu upisao 30 poena, ali su Voriorsi iskoristili njegov izostanak kasnije i preokrenuli rezultat čime su i prekinuli niz gostiju od sedam uzastopnih pobeda. Najbolji u domaćem timu bio je Stefon Kari sa 34 poena, 7 skokova i 9 asistencija, a po običaju ga je pratio Klej Tompson sa 19 poena. Durent je prvi put u karijeri postigao 30 poena u prvom poluvremenu, a uz njega istakao se i Rasel Vestbruk sa 33.

– Bio sam malo nervozan, ali kad sam zakoračio osećao sam se dobro. Ipak, želeo sam da na snimanju samo potvrdim da je sve u redu, u pitanju je noga koja je podvrgnuta već operaciji. Ne bi trebalo da je opasno, u pitanju je samo predostrožnost, brzo ću se vratiti na teren – rekao je posle meča Durent koji se na teren vratio početkom decembra posle 17 propuštenih mečeva.

Rondo zvanično u Dalasu

Dalas Meveriksi saopštili su da su kompletirali trejd prve zvezde Boston Seltiksa Redžona Ronda u Teksas. Njegovim stopama krenuo je centar Dvajt Pauel, u drugom pravcu otišli su Brendan Rajt, Džej Krauder i Džamir Nelson, a Seltiksi će još dobiti pika prve runde narednog drafta, uz pika druge runde 2016. godine. Rondo ove sezone ima fantastičan prosek od 8,3 poena, 10,8 asistencija i 7,5 skokova po utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari