Los Anđeles Klipersi uspeli su da savladaju Denver (102:98) i da tako dođu do pete uzastopne pobede. „Večiti šesti“ Džamal Kraford imao je svoju „ludu“ četvrtinu i to poslednju u kojoj je ubacio 21, od ukupno 23 poena koliko je dao protiv Nagetsa.

Njegovim saigračima preostalo je da samo slede šutersku inspiraciju verovatno i ove sezone najboljeg šestog igrača u NBA ligi. Met Barns (18p), Blejk Grifin (14p) i Kris Pol (15p) imali su dvocifrene brojke na kraju meča u pobedničkoj ekipi. Na poraženoj strani, Jusuf Nurkić otkad je postao standardni član prve petorke ne pruža partije ni približno onima kada je Timofej Mozgov bio prvi centar Denvera. Odlaskom Rusa u Klivlend perspektivni reprezentativac BiH utopio se u timsko sivilo, baš kao i protiv Klipersa. Za 29 minuta na parketu ubacio je šest poena uz deset skokova. Nju Orleans je savladao Filadelfiju (99:74) najviše zahvaljujući Entoniju Dejvisu (32p, 10sk). Povratkom „Obrva“ Pelikansi su se vratili na pobednički kolosek. Kej Džej Mekdenijels, ruki sa Klemsona, bio je najefikasniji u postavi, ove sezone preskromnih Siksersa (16p). Oklahoma nije imala većih problema na svom terenu protiv Minesote (92:84). Kevin Durant je propustio meč sa Vulvsima zbog povrede koju je zadobio u prethodnom meču u Klivlendu. Njega su adekvatno odmenili Rasel Vestbruk (18p), Serž Ibaka (13p, 19sk), kao i rezervisti Redži Džekson (14p) i Entoni Morou (14p). Minesota je porazom u Oklahoma Sitiju postala tim sa najgorim skorom u ligi (7-37). U sivilo se, nakon pauze od trideset utakmica, utopio i Nikola Peković, koji je Tanderima isporučio preskromnih osam poena. Endru Vigins (23p) bio je najefikasniji u poraženom timu, dok je Miroslav Raduljica u igri proveo svega dva minuta i po svemu sudeći Minesota nakon isteka drugog desetodnevnog ugovora neće produžiti saradnju sa srpskim reprezentativcem.

Tompson i Kari predvode „trojkaše“

Organizatori Ol star vikenda, koji će ove godine biti održan od 13. do 15. februara u dvorani Bruklin Netsa, dobili su pristanak petorice od sedam najboljih šutera za tri poena ove sezone. Stef Kari i Klej Tompson (Golden Stejt) predvodiće listu na kojoj su još Vesli Metjus (Portland), Kajl Korver (Atlanta) i Džej Džej Redik (LA Klipers).

Ime šestog učesnika za sada nije poznato, a po učinku su najozbiljniji kandidati Džejms Harden (Hjuston) i Demijen Lilard (Portland). Metjus ove sezone ima najviše pogođenih trojki (138, u proseku 3,1), dok je Korver najprecizniji, sa čak 53 odsto ubačaja van linije 7,24 metra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari