Košarkaši Crvene zvezde sve su bliže realizaciji prvog ovosezonskog cilja i plasmana u Top 16 fazu Evrolige, a novi korak u tom pravcu napravili su ubedljivim trijumfom nad litvanskim Neptunasom u 7. kolu grupe D (79:62).

Izabranici Dejana Radonjića su do trijumfa došli uz velike oscilacije po četvrtinama, što se može opravdati i specifičnim okolnostima s obzirom da više od 12.000 simpatizera u Kombank areni sinoć nije navijalo pesmom kako bi odali poslednju počast Marku Ivkoviću koji je ubijen u Istanbulu. Transparent sa njegovim imenom stajao je između sektora 200 i 400 u Arenu, akcije timova su praćene aplauzima i zvižducima, dok se samo u poslednja dva minuta mogla čuti pesma refrena pesme „Dobro znaj“ kojom je Ivković ispraćen na groblju.

U takvom ambijentu Zvezda je bolje krenula, pre svega zahvaljujući dominaciji pod košem i Marjanoviću. Već u prvoj četvrtini crveno-beli su imali dvocifrenu prednost (22:10), a kada su ritam pojačali Blažič, Mitrović i Cirbes otišlo se i na „plus 15“ (33:18). Od tog trenutka domaćin je stao, a Litvanci su se u svom stilu raspucali sa spoljnih pozicija što je rezultiralo ogromnom serijom od 19-0 koja im je donela prednost na velikom odmoru (37:35). Na oduševljenje publike, Zvezda se vratila na stari kolosek u nastavku, posle dužeg vremena se razigrao i Dženkins, pa je do kraja perfektnog trećeg dela samo uvećavala razliku do 62:47. Imali su domaći i „plus 21“ početkom poslednje četvrtine ali su do kraja malo usporili, sačuvavši veliku razliku koja im u eventualnom krugu garantuje mesto ispred Neptunasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari