Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je novu pobedu u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo koje krajem meseca počinje u Španiji, ovaj put protiv Novog Zelanda u Vršcu sa 83:79 (24:22, 18:23, 19:15, 22:19).

Izabranici Aleksandra Đorđevića su do trijumfa došli teže nego što se očekivalo, a osim što je jak tempo pomogao u uigravanju akcija pred Mundobasket hrabri što su se na teren posle duže pauze vratili kapiten Nenad Krstić i Miloš Teodosić. Selektor će zato tek posle nedeljnog meča sa istim rivalom u beogradskom Pioniru znati da li se iskusni tandem u potpunosti oporavio od povreda i da li će biti među 12 putnika za Granadu.

Srbiju je do trijumfa predvodio Miroslav Raduljica koji je dominirao pod obručima i kraj svog imena upisao 21 poen, Bogdan Bogdanović je dodao 16 poena uz odličan šut za tri poena (4/6), dok su ostali igrači imali jednocifren učinak što samo govori o dobroj raspodeli poena i minutaže. Teodosić je povratak na parket obeležio sa šest poena i tri dobra dodavanja, dok je Krstić imao pet poena iz slobodnih bacanja i tri uhvaćene lopte. Na drugoj strani, Vebster je ubacio 18, a Peni i Vukona po 12 poena.

„Orlovi“ su loše počeli meč, ali je ulazak Teodosića podigao ritam pa su poeni Katića doneli prvo vođstvo (17:14), a kada je i Simonović pogodio za tri poena naš tim je vodio i na malom odmoru. Gosti su se potpuno oslobodili u nastavku pa su serijama došli do najveće prednosti (38:30), ali su Raduljiva i Bjelica pod obručima, odnosno Bogdanović spolja doneli priključak. Novi Zeland je u drugom poluvremenu imao konstantnu prednost, ali je iskustvo Đorđevića uz igrački kadar na terenu donelo prevagu, pa je posle penal završnice izvojevan trijumf za održanje pozitivne atmosfere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari