Sa tri vezana poraza na kraju regularnog dela NBA lige Majami je sve učinio kako bi izbegao Čikago u eventualnom polufinalu Istočne konferencije. Zvanični šampion time je žrtvovao lidersko mesto na Istoku i prednost domaćeg terena u finalu, imajući u vidu snagu i borbenost Bulsa, koji su ih prošle godine pošteno namučili takođe u polufinalu Istoka.


Nakon poslednjih 15 utakmica uoči plej-ofa poznati su svi parovi prve runde eliminacione faze koja počinje 19. aprila i igra se na četiri dobijene utakmice po sistemu 2-2-1-1-1. Na Istoku će se sastati Indijana i Atlanta, a međusobni skor u regularnom delu je 3-1 u korist Pejsersa. Majami je bio ubedljiv protiv Šarlota (4-0) i ne bi trebalo da ima većih problema u prvoj rundi plej-ofa. Dva najzanimljivija duela trebalo bi da budu između Toronta i Bruklina (2-2), odnosno Čikaga i Vašingtona (2-2).

Ako je suditi na osnovu međusobnih utakmica u regularnom delu San Antonio ne bi trebalo da ima većih problema protiv Dalasa (4-0). Probuđeni Memfis mogao bi da namuči Oklahomu, iako Tanderi imaju bolji međusobni učinak (3-1). „Kiša koševa“ obeležiće verovatno najzanimljiviju četvrtfinalnu seriju na Zapadu između LA Klipersa i Golden Stejta (2-2), što se može reći i za utakmice Hjustona i Portlanda (3-1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari