Košarkaši Partizana mt:s odigraće u subotu (17.45, Arena Sport 1, B92) u Tel Avivu polufinale regionalne ABA lige protiv hrvatske Cedevite u pokušaju da prođu u finale i bore se za šestu uzastopnu titulu u ovom takmičenju.

Nakon njih na teren Nokia arene izaći će domaći Makabi koji će za rivala imati Budućnost iz Podgorice. Trener crno-belih Vlade Jovanović istakao je da su njegovi momci samim dolaskom u Izrael na fajnal-for ispunili ovogodišnji cilj, ali da će dati sve od sebe kako bi otišli korak dalje i ponovo postali najbolji na Jadranu.

– Sve ekipe na završnom turniru se odlično poznaju tako da s te strane neće biti iznenađenja. Makabi jeste glavni favorit kao najkvalitetniji tim i zbog podrške publike. Biće teško ponoviti prošlogodišnji uspeh, ali se nećemo predati – istakao je Jovanović koji će na raspolaganju verovatno imati kompletan sastav s obzirom na to da su sanirane povrede Milana Mačvana i Davisa Bertansa.

Kada su u pitanju dueli sa Cedevitom, skor ove sezone je izjednačen. Predstavnik Hrvatske je slavio u jesenjem delu šampionata na svom terenu (75:57), dok je Partizan mt:s bio bolji u Pioniru sa 67:63. Zato trener Cedevite Dražen Anzulović očekuje težak meč u koji ulazi u krnjem sastavu, pre svega bez Matjaža Smodiša.

– Partizan je promenio malo toga u taktičkom smislu u poslednje vreme i mi ćemo biti spremni za takvu igru. Moćna su ekipa sa kvalitetnim pojedincima, ali polufinale je meč u kojem će odlučivati detalji i nadahnuće u datom trenutku – najavio je Anzulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari