Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i sedmi poraz u TOP 16 fazi Evrolige pošto su u osmom kolu ubedljivo poraženi na gostovanju madridskom Realu sa 85:61.

             Crveno – beli su dobro počeli meč, pre svega zahvaljujući fenomenalnom Bobanu Marjanoviću koji je bio nerešiva enigma za centre „kraljevskog“ kluba. On je u prvih nekoliko minuta carovao pod oba obruča zbog čega su gosti iz Beograda vodili sa 12:4 sredinom prve deonice, što je trener domaćih Pablo Laso morao da „preseče“ tajm-autom. Upravo je tokom ovog minuta odmora trener Zvezde Dejan Radonjić doneo čudnu odluku da Marjanovića ostavi na klupi, pa je Real nakon prve četvrtine prišao na „minus 2“ (16:18).

             Tamo gde ga je Radonjić u 5. minutu prekinuo, Marjanović je nastavio u drugom kvartalu ali nije imao apsolutno nikakvu podršku saigrača, pa je vicešampion Evrope, najviše zahvaljujući raspoloženom Rudiju Fernandezu na poluvreme otišao sa „plus 11“ (40:29).

             Na početku drugog poluvremenu raspoloženom Marjanoviću (koji je u prvih 20 minuta imao 24 indeksna poena) prključio se Markus Vilijams koji je sa dva dobra prodora i dve asistencije (Marjanoviću) bio najzaslužniji što se Zvezda primakla na „minus 5“ – 46:41. Ipak, to je bio poslednji pokušaj da srpski klub meč učini zanimljivijim pošto je do kraja susreta Real polako i iskusno povećavao prednost, u čemu su mu pomogli Radonjić (u poslednjoj četvrtini nije ubacivao Marjanovića) i očajan šut košarkaša Zvezde (prvu i jedinu trojku postigli u 39. minutu nakon 13 promašaja), do konačnih 85:61.

             Iako je ubedljivo poražena, Zvezda može da se pohvali da je imala najboljeg pojedinca na meču, a to je naravno Marjanović koji je za nešto više od 20 minuta na parketu zabeležio 21 poen, 13 skokova, tri blokade a nad njim je napravljeno i čak sedam prekršaja za ukupan broj indeksnih bodova  34. Markus Vilijams je zabeležio po osam poena i asistencija, dok je Majk Zirbes bio na pragu dabl – dabl učinka sa 13 poena i devet skokova. Kod pobednika, u čijim redovima se svih 12 igrača upisalo u listu strelaca, najefikasniji je bio bekovski trio Kerol (17p), Fernandez (15p) i Rodrigez (13p).

             Nakon ove pobede Real je ostao usamljen na čelu E grupe sa skorom 7-1, dok je Zvezda i dalje poslednja sa samo jednom pobedom iz osam mečeva.

                         

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari