Da nije bilo transfera Bobana Marjanovića u San Antonio, odnosno dobre volje bivšeg centra Crvene zvezde, pitanje je kada bi crveno-belima bila ukinuta zabrana registracije novih igrača, zbog dugova prema bivšim članovima.


– Sada ću da vam kažem kako smo izmirili BAT. Bobiju Marjanoviću istekao je ugovor i mogao je da ode od nas i bez obeštećenja, ali zahvaljujući njemu i njegovom menadžeru Mišku Ražnatoviću, Crvena zvezda je, ipak, prihodovala 625.000 dolara od San Antonija – otkrio je predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović, posle redovne Skupštine crveno-belih.

Prvi čovek novog šampiona Srbije, osvajača poslednjeg Kupa Radivoja Koraća i pobednika prošle regionalne ABA lige progovorio je i o navodnom transferu Nikole Kalinića u Fenerbahče, odnosno rasipanju tima.

– Slaba im je džebana. A, kada budemo dogovorili i ako budemo dogovorili taj posao, reći ćemo vam sve do četvrte decimale. On je naš igrač, potreban je Crvenoj zvezdi i sve jako puno košta. Što se tiče tima za novu sezonu zna se puno toga. Kako budemo završavali transfere tako ćemo ih i objavljivati.

Ćović je rekao i da su glavni ciljevi odbrana srpske titule i učešće u Evroligi u sezoni 2016/2017, a dotakao se i teme budžeta za predstojeća takmičenja.

– Evroliga propisuje minimalni budžet od četiri miliona evra, a naše projekcije kreću se i do cifre od 5,2 do 5,5 miliona evra. Smatramo da je to izvodljivo, ako se budemo potrudili – tvrdi predsednik KK Crvena zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari