Izuzetno loša finansijska situacija u klubu naterala je vodeće ljude Partizana da ovog leta izvrše temeljno renoviranje, ali i podmlađivanje ekipe, koja bi za dve godine mogla da ravnopravno konkuriše rivalima za osvajanje trofeja na tri fronta. Odustajanje od učešće u Evrokupu naredne sezone verovatno će biti od presudnog značaja kada je reč o Nikoli Milutinovu, budućem centru San Antonija, čiji menadžer radi na njegovom prelasku u neki evropski klub u kojem bi se „kalio“ za NBA igrajući u Evroligi, a pritom bi bio redovno plaćen.

Prema rečima Duška Vujoševića, osim Milutinova, neizvestan je i ostanak Borisa Daloa naredne takmičarske godine.

– Milutinov je otišao na draft godinu dana pre vremena, što nije dobro, jer bi sledeće godine bio bolji igrač nego što je sad, ali imao je sreće što je završio u San Antoniju koji ima potrebu za rekonstrukcijom šampionskog sastava, sastava koji je maksimalno potrošen i treba da prave novi. Jedan od kandidata je i Milutinov. Oni ne žele njega odmah da povuku, ali zbog ovakve finansijske situacije u Partizanu njegov menadžer vodi igru da on u San Antonio ide iz drugog kluba, kako bi dobijao novac, tako da tu situacija nije sjajna – pokazao je zabrinutost Vujošević u izjavi za navijački sajt Partizana.

Jasno je da će Mihailo Andrić i Vanja Marinković sledeće sezone dobiti još više prostora za afirmaciju nespornog talenta. Edo Murić bi trebalo da preuzme lidersku ulogu. Ukoliko ne pronađe inostrani angažman, Milenko Tepić bi mogao da predvodi tim kao kapiten, u kome će sasvim zadovoljavajuće minute, u skladu sa godinama, imati Miloš Glišić (1998), koji se i prošle sezone „skidao“ za prvi tim. U pitanju je izuzetan talenat na mestu krilnog centra, veoma snažan, dobre leđne tehnike i solidnog šuta sa poludistance, kome je atleticizam najveća mana. Iz pomenute generacije, koju je uspešno sa klupe vodio Aleksandar Bućan, Nikola Tanasković (1997) pokazao je vrlo raznoliku lepezu poteza za igrača u centarskoj liniji. Zbog činjenice da Partizan nije imao klasičnog centra igrao je na mestu četvorke, iako zbog visine od 201 cm u seniorskoj košarci može da pokriva jedino mesto krila.

Vujošević, poznat po dobrom skautingu mladih igrača iz Srbije i okruženja, sigurno će iskoristiti nezavidnu finansijsku situaciju da u klub dovede vrlo talentovane igrače, kojima bi ovo bila jedinstvena prilika da u dresu crno-belih dobiju šansu za dokazivanje. Među najzanimljivijima su svakako bek Nikola Ćirković iz Zemuna, čiji je nekadašnji klupski saigrač Slobodan Jovanović prošlog leta već prešao u Partizan i takođe bi ove sezone mogao da bude prekomandovan u prvi tim. Mnogi će doći na probu – neko će sigurno i ostati.

I Bogdanović zaslužan za ispadanje iz Evrolige

– Rašković nije ispoštovao dogovor kad je reč o Bogdanoviću. Trebalo je da ostane u Partizanu tri godine. Isto se dogodilo svojevremeno i sa Danilom Anđušićem. Prema dogovoru sa Raškovićem, Anđušiću je u početku dat prostor koji nije zasluživao, ulagalo se u njega. Sa moje strane taj dogovor je ispoštovan. Sada su Bogdanovića prodali godinu dana ranije i to u momentu kada je klub ispao iz Evrolige, gde je i on imao zasluge za takav ishod utakmice (protiv Cedevite u polufinalu fajnal-fora)… Morao je da vrati na terenu, pre svega ispunjavajući datu reč i obavezu koju je prihvatio u dogovoru sa mnom. I on i roditelji i menadžer – razočaran je Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari