Meč 8. kola Evrolige u petak koji će se odigrati u Valensiji (21.00) imaće posebnu težinu za Nemanju Nedovića. Duel posle kojeg bi Crvena zvezda mogla da reši veći deo problema kada je reč o prolasku u TOP 16, a španski klub da se u potpunosti uključi u borbu za nastavak evroligaške turneje „pomešaće“ osećanja momka koji je ponikao na Malom Kalemegdanu i prema kome pristalice crveno-belih gaje posebne simpatije.


Odluka uprave Golden Stejta pre mesec dana da srpskom reprezentativcu ne ponudi opciju produženja ugovora na sledeću sezonu primorala je atletski dominantnog beka da potraži sreću u evroligaškom klubu. Valensija je bila najbolja opcija, s obzirom da je španski tim u tom trenutku raskinuo ugovor sa bekom Dvajtom Bajksom, želeći boljeg univerzalca, koji će da ubrza igru i poboljša realizaciju u fazi tranzicije.

Nedović je još u juniorima Zvezde slovio za igrača koji se odlično snalazi u igri jedan na jedan. Valensija je u njemu videla igrača koji bi u okolnostima kada akcija ne prođe bio u stanju da „izmisli koš„. Dogovor je sklopljen na dve sezone, što je podrazumevalo da će Nedović dočekati Crvenu zvezdu u 8. kolu Evrolige. Crveno-beli su u prvom međusobnom meču slavili sa 13 poena razlike (76:63), što dodatno povećava pritisak na tim iz Španije.

Nemanja će u petak prvi put igrati protiv Zvezde od kada je 2012. napustio Mali Kalemegdan prešavši u Lijetuvos. Crveno-beli ove sezone imaju najbolji sastav u poslednjih deset godina i sigurno će imati odgovor za Nedovićevu prodor igru, odličan prvi korak i prednju promenu. Nedović je do sada četiri puta nastupio za Valensiju. U domaćem šampionatu prosečno beleži šest poena i dve asistencije, a u Evroligi isti broj poena i četiri uspešna dodavanja.

Lučić u usponu forme

Vladimir Lučić beleži sve bolje partije u dresu Valensije. Srpski reprezentativac bio je jedan od najistaknutiji u poslednjoj pobedi protiv Galatasaraja u Evroligi ubacivši 11 poena uz pet skokova. Prethodno je Olimpijakosu ubacio 16 poena, dok je u poslednjem kolu španskog prvenstva bio blizu dabl-dabl učinka (10p, 8sk).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari