Dan pred utakmicu između Srbije i Brazila, koja je jedna od odlučujućih za što bolji plasman u grupi, reporter Danasa razgovarao je sa navijačima „karioka“, koji su ubedljivo najsimpatičniji od svih onih koji su došli u Andaluziju da podrže svoje reprezentacije.


„Moramo da uzmemo medalju, kompletni smo i sigurno možemo da pariramo i Amerikancima i Špancima. Pobeda protiv Francuza nam puno znači i dokaz je da smo ozbiljan tim“, rekao je veseli Manu.

Ipak, na moju inicijativu da malo pričamo i o fudbalu, razdragani Brazilci su odmah promenili raspoloženje i kao da im je neko „spustio roletne“ na lice.

„Mene srce još boli. Ono što su nam uradili Nemci u polufinalu će nas proganjati zauvek. Posle i Holanđani. U našoj kući da nas tako neko j……. Volimo mi i košarku i odbojku i druge sportove, ali za nas je fudbal smisao života“, bio je do kraja iskren Žerson (na fotografiji).

Počeo sam da ih utešim da bi sve bilo drugačije da je igrao Nejmar i da je za sve kriv Žuniga, a onda su me opet oduševili.

„Ne mrzimo mi Žunigu. Žao nam je što je prolazio kroz pakao zbog pretnji njemu i njegovoj porodici. U sportu se ljudi povređuju. Nejmar bi nam značio, ali to nije opravdanje. Važno da se on oporavio i da je sad dobro. Neka ga Bog čuva“, rekao je Kabaljera (nisam siguran da sam tačno razumeo ime) za koga mi se učinilo da su mu oči zasuzile dok se sa mukom prisećao dešavanja na ovogodišnjem Mundijalu.

„Vidimo se u finalu, sve najbolje“, poručili su optimistično uz zagrljaje na kraju razgovora.

Svaka čast, to su pravi navijači.

Do razgovora sa momcima iz Brazilije, reporter Danasa je navijao za jednu reprezentaciju na Svetskom prvenstvu. Od sada, navija za dve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari