Duško Vujošević potvrdio je da je Partizan posle višemesečne potrage doveo pojačanje na mestu plejmejkera. Kako se očekivalo, u pitanju je američki organizator igre, bez evropskog iskustva, što ga čini „jeftinijim“ u odnosu na njegove zemljake koji su sticali znanje na Starom kontinentu.

Džoš Akojon potpisao je ugovor sa srpskim šampionom do kraja tekuće sezone. Njegov dolazak iz Kanzasa, gde je trenutno sa porodicom, očekuje se do kraja nedelje. Akojon je visok 180 centimetara, poslednje četiri godine dokazivao se u Kini, ove sezone nastupajući za Fošan prosečno je beležio 31,9 poena, što ilustruje da je dobar strelac, mada treba biti oprezan kad je u pitanju uloga američkih košarkaša u kineskoj ligi. Akojon je studirao na poznatom Vašington stejtu, zatim i na Kalifornija stejtu, pokušavao je nakon studija da se izbori za ugovor u NBA, međutim osim par meseci u dresu Dalasa u sezoni 2012/13. nije imao većih uspeha.

– Igrač je potpisao, ali ne bih još o tome, jer znate kako je sa njima, dok ne doputuju… Više ćemo pričati o tome kada dođe u Beograd – ostao je suzdržan trener Partizana.

Transferu je posredovao Minja Ilić, koji je menadžer Saši Pavloviću. On je prvi objavio da je posao između Akojona i Partizana završen i da će se Amerikanac sa nigerijskim pasošem (roditelju su mu iz Nigerije) do kraja nedelje, verovatno već u petak, staviti na raspolaganje treneru Partizana.

– Zaista ne znam odakle Minji Iliću ta informacija – poručio je Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari