Košarkaši Crvene zvezde započeće takmičenje u ABA ligi 3. oktobra protiv debitanta u ovom takmičenju, Levskim iz Sofije, a trener Dejan Radonjić veruje ne samo u pobedu već i u to da njegov tim može ove sezone podići trofej.


– Uveren sam da će ove sezone tim biti spreman da osvoji trofej Jadranske lige. Ovaj tim je mlađi i jeftiniji, ali siguran sam da će uz naporan rad biti spreman kada počne plej-of. Biće oscilacija zbog mladosti ekipe. Tim je drugačijih karakteristika i drugačije će se ponašati u odnosu na ekipu od prošle sezone. Na pripremnom turniru u Turskoj odigrali smo iznad očekivanja s obzirom na sve što se dešavalo tokom priprema. Nastavićemo sa dobrim radom – rekao je Dejan Radonjić.

Trinaest dana nakon starta u ABA ligi, crveno-beli započeće takmičenje i u najelitnijem evropskom takmičenju. U Evroligi Zvezda se nalazi u grupi sa Laboral Kućom, Neptunasom, Valensijom i Olimpijakosom, a prvi meč odigraće protiv Galatasaraja u Kombank areni.

– Grupa u Evroligi je izuzetno teška, nadam se da će ovaj tim sa svim prednostima i manama koje ima, uz ambijent i podršku navijača koja nas je krasila prošle sezone, napraviti podvig i plasirati se u Top 16 fazu. Ako ne veruješ u čuda, ona se neće ni desiti. Mladost je naš adut – zaključio je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari