Uprkos svim naporima doktorske ekipe reprezentacije Srbije, selektor Aleksandar Đorđević bio je prinuđen da uoči puta u Trst na uvodni turnir na kome će početkom avgusta učestvovati Italija, Kanada i BiH, skrati spisak igrača na 15 imena.

Nemanja Dangubić, Vladimir Lučić i Ognjen Kuzmić neće biti u prilici da konkurišu za mesto u timu zbog povreda, pa je selektor naknadno pozvao centra Crvene zvezde Raška Katića na pripreme za Svetsko prvenstvo u Španiji (od 30. avgusta do 14. septembra), koji se juče priključio ekipi.

Vladimir Lučić je bio u najneizvesnijoj poziciji posle objavljivanja šireg spiska. Tokom sezone u Valensiji gde ga je zadesila i povreda stopala, kao i prethodno na okupljanju reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, imao je velike probleme sa bolom u leđima. Selektor Đorđević je na osnovu poznanstava i ugleda koji je izgradio u Milanu, gde i živi, obezbedio Lučiću preglede i terapiju kod eminentnih italijanskih doktora. Njihovi tretmani doprineli su umanjenju bola, ali ga nisu otklonili.

Nemanja Dangubić je bio u planovima selektora, čak je u nekim opcijama mogao da se nada i nekim minutima na Svetskom prvenstvu, međutim, gotovo od uvodnog treninga popularni Danguba nije mogao da trenira pod maksimalnim opterećenjem. Koleno mu je oticalo i praktično od samog starta Dangubić nije radio sa ekipom. Naporno leto i malo vremena za adekvatan odmor posle iscrpljujuće sezone, danak su koji je Dangubić platio u želji da se domogne najomiljenijeg dresa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari