Nakon što su namučili Crvenu zvezdu u poslednjem kolu, košarkaši Mega Leksa nameravaju da slično ponove i u 9. rundi protiv Partizana u Sremskoj Mitrovici. Istog dana (subota) crveno-beli dočekuju Metalac, koji je rešen da iskoristi slabosti koje je rival demonstrirao u meču sa Megom i da pokuša da iznenadi jedini neporaženi tim u dosadašnjem delu Superlige.

Duško Vujošević, opšte je poznato, puno ceni Megu, ali uz povratak Aleksandra Pavlovića u takmičarski pogon, posle mesec dana pauze, najavljuje i trijumf protiv tima sa kojim ima perfektan učinak ove sezone.

Oni se bore za treće mesto kako ne bi platili učešće u ABA ligi naredne sezone. Poštujemo Megu, ali Partizan je u prednosti ukoliko oba tima pruže maksimum. Imamo problem sa nedovoljno oporavljenim Milutinovim. Povreda je zalečena, ali Pavlović još uvek nije potpuno spreman. Želimo postepeno da ga priključujemo, ali i takav će dati određen doprinos – istakao je Vujošević.

Boban Marjanović, centar Zvezde, najavio je veliku borbu protiv tima za koji će od naredne sezone igrati Darko Miličić.

– Bili su najprijatnije iznenađenje u ABA ligi, a o njihovim ambicijama najbolje govori podatak da će sledeće sezone angažovati Darka Miličića. Naša želja je da odigramo čvrsto u odbrani i da uz kontrolu skoka omogućimo dobru igru u tranziciji. Uzdamo se i u podršku naših navijača koje pozivam da u što većem broju dođu u Pionir. Potrudićemo se da zabeležimo još jednu pobedu koja bi bila krupan korak ka osvajanju prvog mesta pred plej-of, što bi nam omogućilo prednost domaćeg terena – naveo je potencijalni reprezentativac Srbije.

Vujošević: Prvo razmišljamo o našem klubu

– Dobar je zajednički stav srpske košarke, ali to ne može da se desi bez naših konsultacija. Mi prvo razmišljamo o našem klubu. Napravljen je nadzorni odbor od, mislim, šest članova, gde će osnivači lige imati jednog člana, a ostalo su predstavnici klubova. Svako će imati po jedan glas, tako da je većina u rukama klubova. Taj nadzorni odbor će, u stvari, birati rukovodstvo ABA lige. Roman Lisac je ostao na istoj poziciji kao i dosad, dobio je trogodišnji ugovor – podvukao je Vujošević da Partizan prvo gleda svoje interese prilikom aktuelnih promena u ABA ligi, a da je na drugom mestu zajednički stav srpskih klubova u regionalnom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari