Trebalo je košarkašima Partizana 22 utakmice u ABA ligi da bi napokon došli u situaciju da sami odlučuju o sopstvenoj sudbini, tačnije poziciji u plej-ofu regionalnog takmičenja. Na putu do sigurnog trećeg, možda i drugog mesta, neophodne su im sve četiri pobede u isto toliko kola do kraja prvenstvenog dela ABA lige. U okviru te računice nalazi se i jedna „nepoznata“ u vidu najvećeg rivala. Kao i pre dve sezone, odmah nakon duela, ovoga puta u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, večiti rivali sastaće se u regionalnom takmičenju.

U nedelju je na košarkaškom repertoaru 235. međusobni susret Partizana i Crvene zvezde (19.00), crno-beli će biti pod pritiskom moranja, dok će komšije sa crveno-bele strane Malog Kalemegdana sa rezervisanim prvim mestom pokušati da odigraju meč u skladu sa tradicijom večitog derbija, uprkos očiglednom i neminovnom umoru.

U ulozi domaćina crno-beli će biti silno motivisani da dokažu da su u Nišu bili na pravom putu ka prvom ovosezonskom trijumfu protiv Zvezde. Tada su ih omeli neki nepromišljeni potezi najiskusnijih igrača, pre svih Aleksandra Pavlovića, koji je prerano napravio tri faula, kao i očajni procenti u šutu sa linije slobodnih bacanja. Spoljna linija Partizana verovatno je i najkvalitetnija u ligi, s tim u vezi sigurno će u nedelju biti i ideja vodilja ka neophodnom trijumfu crno-belih.

– Moramo da odgovorimo na utakmicu u Kupu, da se nađu rešenja koja nisu na adekvatan način upotrebljena u Nišu. Koliko smo u stanju da to uradimo, toliko ćemo moći da napredujemo i toliko će nam biti veće šanse da ostvarimo bolji rezultat, iako nismo kompletni – istakao je Vujošević.

Trener Partizana veruje da će derbi proteći u sportskom ambijentu, da će tenzija svakako biti, ali da se neće preći granica dobrog ukusa. Eventualna pobeda, kao ni poraz, neće biti nikakva garancija kada je u pitanju konačan plasman.

– Svaka utakmica sa Zvezdom nosi visok stepen značaja, bez obzira na situaciju na tabeli. Nisam pravio puno kalkulacija – voleo bih da se ta utakmica dobije, bez znanja kakve posledice to nosi, osim radosti što se pobedio veliki protivnik. Pobeda nam ne garantuje da ćemo izbeći četvrto mesto, niti je poraz garancija četvrtog mesta. Manje nas interesuju posledice te vrste, gledamo utakmicu samu po sebi – podvukao je trener Partizana, uz napomenu da Edo Murić neće igrati zbog povrede skočnog zgloba, dok će Božo Đumić biti u sastavu uprkos sličnoj povredi.

 

 

Pojačanje u magli

– Objektivno govoreći, male su šanse (za dovođenje plejmejkera). Materijalna situacija nam je dramatična, a na tržištu baš i nema slobodnih igrača, a da imaju potreban kvalitet. Imali smo priliku da uzmemo plejmejkera koji je sada u Žalgirisu (Vil Čeri), pa su njegovi menadžeri tražili garancije da će biti isplaćen do kraja sezone. Pokušavamo i dalje, održavamo kontakte – poručio je trener Partizana, uz napomenu da igrači iz Razvojne lige prevashodno žele da se izbore za desetodnevne ugovore u NBA i da za njih obeštećenje iznosi od 25 do 45 hiljada dolara.

Fudbalski klub odlučio da pomogne

Duško Vujošević potvrdio je da će 11. marta biti organizovan revijalni meč između bivših i sadašnjih igrača Partizana i da će sav prikupljen novac ići na račun kluba, takođe priznao je da postoje određeni dogovori da u bliskoj budućnosti fudbalski klub pritekne u pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari